Тежка авария в електрозахранващата мрежа остави без услуги клиентите на

Тежка авария в електрозахранващата мрежа остави без услуги клиентите на ...

Тежка авария срина мрежата на Булсатком |


Тежка авария в електрозахранващата мрежа остави без услуги клиентите на Булсатком.

При възстановителните дейности на аварията от във вторник следобед, големи части на София са останали без ток и изгорили кабелите на основните оптични трасета. Багерите на Електроразпределителното дружество прерязаха и бекъп трасетата на Булсатком. Отделно проливният дъжд в София допълнително е утежнил отстраняването на техническия проблем, обясняват от телевизионната компания.

Връзките до кол центъра и сайта на Булсатком също бяха засегнати и временно недостъпни.

Отстраняването на аварията продължава и в момента.

Възстановили сме всички услуги на територията на Хасково, Бургас, Ямбол, Пловдив, Сливен, Благоевград, Стара Загора, Варна, Добрич, Велико Търново, Пазарджик, съобщиха от фирмата тази сутрин.

Все още се работи усилено по възстановяване на услугите в Габрово, Плевен, Севлиево, Шумен, Белослав, Девня, Тервел, Карнобат, Русе, Провадия, Търговище, Разград и Ивайловград. В София, все още не работят част от Дружба, Младост, Надежда, Обеля, Хиподрума, Дианабад и Стрелбище.

Има вероятност трафикът по вдигнатата мрежа да е натоварен и да има смущения в IPTV. Съветваме Ви да рестартирате Вашето оборудване, съветват от Булсатком.

От компанията очакват всички услуги да бъдат пуснати до 13,00 часа.

Източник: offnews.bg