Тежка авария остави половин Хасково и 5 села без вода.

...
Тежка авария остави половин Хасково и 5 села без вода.
Коментари Харесай

Тежка авария остави половин Хасково и 5 села без вода

Тежка повреда остави половин Хасково и 5 села без вода.

Проблемът породи през вчерашния ден в помпена станция " Ябълково ", а екипи от 3 ВиК сдружения - в Хасково, Стара Загора и Бургас, към този момент повече от 24 часа работят по отстраняването на повредата.

Проблемът към момента не е решен.

ВиК и РЗИ излязоха с наставление жителите на Хасково да не употребяват водата за пиянство, защото има заплаха от повишение на естествения уран във водата.

" Поради техническа причина и дълга употреба се е поучило едно разбъркване по което минава водата. Пропада една от подложките на водопровода, разместват се тръбите и се пукат връзките сред тях. Диаметърът на тръбите е голям. Дори и техниците не се ангажират с съответно време ", съобщи Валентин Граматиков, длъжностен заместник-министър на районното развиване и благоустройството.

" Аварията в действителност е доста огромна. Помощта от сътрудниците от Бургас и Стара Загора беше нужна за отстраняването ѝ в най-кратки периоди. Според мен, в случай че всичко е наред - на следващия ден сутринта вода ще има по чешмите на хасковлии ", добави Борис Бусаров, шеф на ВиК Хасково.

Работата по отстраняването на повредата ще продължи цяла нощ.

Репортер: Цанка Семерджиева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР