Тежък удар срещу партията на управляващата коалиция в Нидерландия. Протестната

...
Тежък удар срещу партията на управляващата коалиция в Нидерландия. Протестната
Коментари Харесай

Протестната партия на фермерите печели регионалните избори в Нидерландия

Тежък удар против партията на ръководещата коалиция в Нидерландия. Протестната партия на фермерите завоюва районните избори и по този начин си обезпечи 15 места в Сената - с две повече от консервативната групировка на премиера Марк Рюте.

Вотът се дефинира като тест за ръководството на държавното управление. Прогнозите са, че с новия състав на Сената, работата на ръководещата коалиция евентуално ще бъде затруднена.

Сенаторите от партията на Рюте ще би трябвало да разчитат на поддръжката на левите партии. Коалицията сред " Партията на труда " и " Зелените леви " си обезпечи 15 сенаторски места. По доста въпроси обаче, те имат различия с партията на Рюте. Създадената преди три години Партия на фермерите, към този момент е трета най-голяма политическа мощ в Нидерландия.

" Член съм на Християндемократическата партия и в този момент още веднъж гласувах за тях. Но ми харесва, че има партия, която оказва напън върху огромните партии ", сподели фермерът Триенке Елсхоф.

Фермерите се сплотиха, поради по този начин наречената " азотна рецесия ". Недоволството им е ориентирано против проектите на държавното управление да затвори към 3 хиляди ферми поради условията на Европейския съюз за понижаване на нездравословните излъчвания.



Снимки: БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР