Тежък пътен инцидент в Бургаско. 8-годишно момиченце беше блъснато от

...
Тежък пътен инцидент в Бургаско. 8-годишно момиченце беше блъснато от
Коментари Харесай

Подобрява се състоянието на 8-годишното дете, което беше блъснато от влекач

Тежък пътен случай в Бургаско. 8-годишно момиченце беше блъснато от влекач на пътя сред селата Винарско и Кръстина. Детето е признато в болничното заведение с черепно-мозъчна контузия и с заплаха за живота. То, дружно със фамилията си са вървели по пътното платно. Семейството се прибирало пеш от бране на череши до прилежащото село, където живеели.

„ И по някое време чух по какъв начин единствено пищи “мамо ” и до момента в който се обърна детето ми на 100 метра отиде, излетя детето ми. То беше огромен тир, огромен камион я удари. Той щеше да бяга, деверът го хвана, щеше да бяга с камиона “, споделя Елена Иванова, майка на потърпевшото дете.

От полицията отхвърлят 55-годишният водач да е опитвал да напусне местопроизшествието. Пробите му за алкохол и опиати са негативни. Не е арестуван.

„ Водач с 37 години стаж като професионален водач, с добра дисциплинираност като водач. Обясня, в действителност, видял ги е, възприел ги е, просто не е възприел задоволително да изтегли машината в посока противоположна на движещите се деца ", посочи ст.инспектор Михаил Георгиев, шеф на РУ-Камено.

Състоянието на детето се усъвършенства.

„ Към днешна дата са извършени нови спомагателни проучвания и съвещания. Доказва се диагнозата строшаване в основата на черепа с разкъсно-контузна рана на ухото. Продължава антибиотично лекуване. Днес се усеща по-добре, в ясно схващане, контактно и съответно е “, съобщи пред Българска национална телевизия доктор Светослав Тодоров, зам.-директор на УМБАЛ Бургас.

„ Благодаря на всичките лекари, които ми избавиха детето. Искам всички майки, всички татковци, да не си пускат децата по този начин на шосето, да ги вардят, да не стане като моето дете “, прикани Елена Иванова, майка на потърпевшото дете.

8-годишното момиченце ще остане в болничното заведение най-малко още 3 дни. След привършване на следствието ще се реши по какъв начин да бъде осъден водачът.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР