Тежък инцидент в Мексико.Покривът на църква се срути в Сиудад

...
Тежък инцидент в Мексико.Покривът на църква се срути в Сиудад
Коментари Харесай

Най-малко девет души загинаха при срутване на покрива на църква в Мексико


Тежък случай в Мексико.Покривът на черква се срути в Сиудад Мадеро в северната част на страната по време на литургия в неделя, убивайки минимум девет души и ранявайки към 50. Сред тях са 4-месечно бебе и още пет деца.Смята се, че към 30 богомолци са били затрупани в руините, когато покривът се срутил. Полицията на щата Тамаулипас заяви, че по време на сриването в църквата е имало към 100 души, до момента в който енориашите са получавали причестяване.Спасителните екипи продължаваха да търсят оживели и други жертви в отломките до късно през нощта. В акцията се включиха и кучета, с цел да оказват помощ в издирването. В интервенцията вземат участие елементи на Националната армия, полицията на щата, службата за гражданска отбрана на щата и Червения кръстМексиканският съвет на епископите прикани за молебствия поради трагичната загуба на човешки живот и ранените.

 
Днес е доста сложен миг в нашата епархия Тампико. Покривът на църквата на Светия кръст се срути по време на работа. В момента се правят нужните действия за извеждане на хората, които към момента са под руините. Моля за вашите молебствия и да бъдем обединени дружно пред лицето на тази покруса.
Хосе Армандо Алварес Кано, свещеник на епархия Тампико

Църквата " Санта Крус " е издържана в промишлен жанр. Смята се, че сриването се дължи на систематичен недостатък. Първо рухва покривът на храма, а след това се срутват и външните стени на църквата. Покривът наподобява е бил изработен от излят бетон и се вижда, че в някои елементи на църквата е лежащ върху пейките. Това оставя отворена опцията да има въздушни пространства за вероятно оживели.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР