Тежък инцидент със 7-годишно момиче от Румъния на ски писта

...
Тежък инцидент със 7-годишно момиче от Румъния на ски писта
Коментари Харесай

ПСС за инцидента на писта в Банско: Вероятната причина е неопитност и загуба на контрол върху ските

Тежък случай със 7-годишно момиче от Румъния на ски писта в Банско стана в обедните часове през вчерашния ден, до момента в който група деца са били на ски учебно заведение в зимния ни курорт.

" Това са произшествия, които се случват по пистите. Има разнообразни етапи на образование - при едни децата се отделят, само че при идващите равнища се спускат на всички места. Това е решение на ски инструктора, тъй като избрана техника би трябвало да се практикува при избрани условия на избран терен. Така, че не мисля, че има някакво нарушаване там ", изясни Георги Ботев от Планинската избавителна работа, който се е отзовал незабавно след случая.

По думите му, е имало разнообразни групи деца на друга възраст. Често случват сблъсквания. Вчерашното е било много тежък случай поради получените тежки контузии на детето.

" Момичето, което беше блъснало детето беше доста обезпокоеното. Най-вероятно случаят беше поради неумелост и загуба на надзор върху ските. Никой не желае да се случи сходно нещо. По пистите няма камикадзета. Това са нещастни обстановки ", сподели още Георги Ботев.

ПСС има роля единствено да оказва долекарска помощ на пистите и няма контролни функционалности. Има ски патрули към курортите, които се грижат за сигурността на скиорите.

Вижте повече в директното включване на Али Мисанков
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР