Тежък инцидент помрачи победата на Ливърпул при гостуването на Уулвърхемптън

...
Тежък инцидент помрачи победата на Ливърпул при гостуването на Уулвърхемптън
Коментари Харесай

Петте секунди, които можеха да спасят Руи Патрисио

Тежък случай помрачи успеха на " Ливърпул " при гостуването на " Уулвърхемптън " в мач от Висшата лига. Вратарят на домакините Руи Патрисио получи удар в главата при конфликт със своя съотборник и капитан Конър Коуди.

В 86-ата минута, при офанзива на гостите, топката бе ориентирана към Мохамед Салах, който напредна и означи във вратата на Патрисио, само че голът вярно бе анулиран поради засада. В същата обстановка, до момента в който египтянинът стреляше, капитанът на " вълците " Конър Коуди се сблъска със стража Руи Патрисио. В резултат на това португалецът остана да лежи на земята и се наложи влизането на медицинския щаб на " Уулвс ". Играта бе спряна за повече от 10 минути и в последна сметка потърпевшият бе изнесен на носилка от терена и с сложена кислородна маска на лицето.
Снимка: Reuters
След мача треньорът на " Уулвърхемптън " Нуно Ешпирито Санто разяснява: " Научихме от докторите, че той е безсънен, в схващане е и споделя, че помни какво се е случило. В такива случаи би трябвало да се взимат верните защитни ограничения. Важното е, че той е добре. Имало е тежък конфликт с коляното на Коуди, само че той е добре и сега всичко е наред. "

Стана ясно обаче, че случаят с Патрисио е можело да бъде избегнат. При злополучната обстановка топката попадна в египетския футболист на " Ливърпул " към 5 секунди преди той да я вкара в мрежата.
Снимка: Reuters
Страничният съдия Лий Бетс обаче по този начин и не подвигна флага си, макар че видя по какъв начин Салах е зад последния бранител на " Уулвърхемптъ ". Той подвигна флага за засада едвам когато топката към този момент беше мрежата, а вратарят на домакините лежеше на тревата.

Решението на рефера да се забави с маркирането на засада е обосновано от ново предписание в Англия. Дори да не отсъди засада, ВАР незабавно ще алармира, в случай че попадението е нередовно.

Преди началото на сезона съдиите във Висшата лига бяха инструктирани в противоречиви обстановки, когато не се вижда дали даден футболист е в нередовна позиция или не, да оставят играта да продължи. След прекосяване на ситуацията ВАР взема решение какво да отсъди.

Ситуацията с Руи Патрисио обаче не е толкоз дискусионна, тъй като още в действително време ясно се вижда, че Мохамед Салах е в засада. Затова и тук забавянето на съдията може да се счита като неточност, която заплаши директно живота и здравето на вратаря.
Снимка: Reuters
За благополучие Руи Патрисио е в положително здравословно положение, само че изчакването на страничния арбитър можеше да има доста тежки последствия.

Това е втори сходен случай с състезател на " вълците " през този сезон. През есента голмайсторът на Раул Хименес получи фрактура на черепа след конфликт със бранителя на " Арсенал " Давид Луис и към момента не се е възстановил от контузията.

При вратарите сходен случай също не е казус. През 2006 година стражът на " Челси " Петер Чех получи мощен удар в главата в мач против " Рединг ", вследствие на което до края на кариерата си пази с защитен шлем.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР