Тежък инцидент е станал в Перник, където жена е с

...
Тежък инцидент е станал в Перник, където жена е с
Коментари Харесай

Ротвайлер отхапа половината лице на жена, докато е на гости

Тежък случай е станал в Перник, където жена е с заплаха за живота, откакто беше нахапана грубо от куче. Тя е в интензивно поделение и се нуждае от кръвопреливане, оповестява " България Он Еър ".

В събота ротвайлер се нахвърлил и нахапал съвсем до гибел 45-годишната Силвана Иванова в Перник. Нападението се случило в двора на къщата, където живее кучето. Жената е била поканена от стопанина на животното, само че случаят е станал в негово неявяване. Всичко се е разиграло за секунди. 

" След като дамата е клекнала да погали кучето, то я е захапало за лицето ", показа Анжелика Макараджийска, близка на потърпевшата жена.

След нападението потърпевшата е настанена във ВМА с заплаха за живота. Близките ѝ насочат зов хората да дарят кръв, с цел да оцелее. 

" Интубирана е, сложена е в изкуствена кома. Половината ѝ лице е отхапано. Има и провали на носоглътката. Сега ще ѝ слагат тръба за течности. В момента се надяваме органите да продължат да работят. Тя има зараза от ухапването, тъй като самото куче не е имунизирано, няма паспорт. Не може да се потвърди от какво е инфекцията. Има и увреждане на челюстта, липсват ѝ два зъба ", изясни дъщерята на потърпевша Албертина Иванова. 

Стопанинът на кучето отхвърли да застане пред камерата на Новините ON AIR. Само изясни, че жертвата сама е отишла при домашния му любим, макар че виждала кучето за първи път. По неговите думи то стои вързано на синджир от 3 години. Така било и по време на случая. 

Кучето има външните белези на ротвайлер, само че няма потвърден генезис, както и чип. От Национален клуб Ротвайлер проучват главните аргументи за зародилата обстановка - казусът не е в породата, а във обстоятелството, че кучето се отглежда вързано. 

" Когато е на синджир, то е лимитирано да се пази, а в действителност тялото му е намерено за офанзиви. Това го прави още по-подозрително. Много бързо кучето минава от предизвестие към нахлуване. Не е експанзия, когато кучето си пази двора. То не атакува, а прогонва нахалник ", изясни Димитър Трифонов. 

И поучава да следваме две съществени правила, когато ни атакува куче.

" Може да му подадем първо яке, чанта, с цел да захапе първо тях. И най-важното е да не бягаме с тил, а да се отдръпваме с лице към кучето ", посъветва Трифонов. 

От Национален клуб " Ротвайлер " приканват да се отнасяме отговорно към кучетата. Всеки, който желае може да подари кръв за Силвана Иванова във ВМА. Кръвната група не е от голяма важност. 

По случая е формирано досъдебно произвеждане. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР