Тежък инцидент беляза уикенда в Благоевград, където трябваше да се

...
Тежък инцидент беляза уикенда в Благоевград, където трябваше да се
Коментари Харесай

Трагедия: Рали състезател се заби с колата си в стена и загина на място край Благоевград /снимки/

Тежък случай беляза уикенда в Благоевград, където трябваше да се организира кръг от националния рали шампионат. На предварителните тренировки обаче, малко след финалната права, един от водачите се заби в стена край пътя и почина на място.
„ Не можем да кажем с акуратност какво е предизвикало злополуката. В момента следва автотехническа експертиза. Ще се направи аутопсия на водача, с цел да се ревизира дали не му е станало нещо. От клипове виждаме, че няма никаква реакция на състезателя незабавно след финала”, изясни един от уредниците на ралито Александър Мановски.
Председателят на Българската федерация по авто спорт Румен Дунев сподели, че починалият играч е бил с опит. По думите му надпреварата не е отговаряло на европейски и международни стандарти.
„ Не мога да кажа кой е отговорен. Като играч предизвестих, че е вероятен сходен случай. Познавам безусловно всички трасета и мога да кажа, че съм специалист в планинския шампионат. В зоната на прекъсване, навръх това съревнование, има грапавина, която предпоставя колата към пързаляне”, уточни автомобилният играч Косьо Йорданов.
„ Аз отхвърлих да се състезавам под флага на тази федерация. Ясно ми е, че тези хора са неспособни да се оправят с такива обстановки и да предотвратяват произшествия. Бях на последния завой преди финала, където забелязах проблеми в организацията, които, в случай че ги нямаше, този случай нямаше да се случи”, добави състезателят Тодор Василев.
Той заяви, че преди съдбовното събитие се е случил различен случай - колата на водач се е завъртяла. През това време никой не е вдигнал червен байрак, с цел да бъде спряно надпреварата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР