Тежък човешки казус. От 10-15 дни се опитваме да помогнем.

...
Тежък човешки казус. От 10-15 дни се опитваме да помогнем.
Коментари Харесай

Министър Захариева обясни как болната от рак Теодора може да се прибере от Бразилия

" Тежък човешки проблем. От 10-15 дни се опитваме да помогнем. Първата крачка беше да я преместим в държавна болница. Нашите консули са в непрекъсната връзка с самолетните компании, с цел да може тя да се прибере, само че самите лекари също се тормозят дали ще издържи полета. Има оферта от една от самолетните компании в София, има и отвод от самолетни компании въобще да поемат този проблем. Трябва да лети с медицински екип, с техника и О2. Очевидно дамата се е влошила след сеанси - способи на лекуване ". Това сподели пред Българска национална телевизия вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева за българката Теодора Маджарова, която се намира в тежко положение в Бразилия.

" Радвам се, когато се прави оценка поддръжката, която се оказва. Посланикът на Бразилия също беше извикан в Министерството с готовност за подпомагане. Опитваме се да оказваме помощ с каквото можем, много постоянно сполучливо ", добави тя. " Обнадеждително е това, което се случва, исторически. Надяваме се уговорките, които пое севернокорейският водач по време на срещата му с южнокорейския президент, да ги извърши. Но до тогава считам, че глобите би трябвало да се запазят ", съобщи Захариева.

" Предстои среща на върха. По отношение на Грузия - извънредно добре извършва рекомендациите и като съдружник в НАТО. Нямаше цялостно единодушие във връзка с Босна и Херцеговина. Не знам дали в София ще се водят договаряния. Ще има среща може би сред Ципрас и Заев. Истината е, че всички чакаме това, само че мисля, че колкото повече ги оставим на мира да водят договарянията за името на Македония, толкоз по-бързо ще се решат нещата ", сподели още тя.

" Диалог, само че по никакъв метод не може да се смята, че се връщаме към разговора от интервала преди Крим. Добре е, че има непрекъснат контакт сред НАТО-вския военачалник и съветската войска. Така че разговорът на военно равнище би трябвало да го има ", заключи Захариева. " Целта на тези удари, които бяха еднократни, осъществени от нашите съдружници (САЩ, Франция и Великобритания), бяха, с цел да се предотврати наново потребление на химическо оръжение в Сирия. Милиони са принудени да изоставен страната си ", разяснява тя.

" Ако желаеме да имаме проспериращ, сигурен и стабиленсилен Европейски съюз, би трябвало да имаме Западни Балкани, които са демократични и сигурни. Голямо внимание към страните от Западни Балкани. Започна обиколка, за първи път такава, на Юнкер. Тя завърши в София. Сега такава обиколка прави президентът Туск ", изясни министърката на външните работи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР