Технологията за доставка на товари с дронове е една от

...
Технологията за доставка на товари с дронове е една от
Коментари Харесай

Пътнически самолет Cessna бе превърнат в безпилотен

Технологията за доставка на товари с дронове е една от най-обещаващите за решение на модерни логистични проблеми. Безконтактната доставка на артикули става изключително значима през интервала на карантинни ограничавания на обществените контакти.

Базираната в Сан Франциско софтуерната компания Xwing преобразува пътнически Grand Caravan Cessna 208B в товарен безпилотен аероплан, с цел да може да транспортира автоматизирано товари на междинни дистанции.

След като приключи над 70 тестови тествания, компанията получи лиценз от Федералната авиационна администрация за хвърчене на безпилотната Cessna Grand Caravan с товар.

На първо време обаче водачът би трябвало да бъде в пилотската кабина на Cessna 208B. За да реши казуса с самостоятелното ръководство на Cessna 208B, стартъпът Xwing внедрява лична система Autoflight.

Автопилотът има вградено устройство, употребяващо датчици за попречване на конфликти във въздуха и цифрова система за ръководство на самолета. Използвайки бордовата връзка, системата Autoflight предава проекта на полета, трансформира маршрута при потребност и може да комуникира с други въздухоплавателни средства.

В момента системата Autoflight е в положение независимо да управлява излитането и кацането на самолета, както и да извършва полети по авансово избран маршрут. Остава да се реши казусът с самостоятелното наземно придвижване за извеждане на самолета от хангара до пистата.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР