Технологията ще проследява доставките на салати в реално времеБлокчейн ще

...
Технологията ще проследява доставките на салати в реално времеБлокчейн ще
Коментари Харесай

Walmart разкри подробности за блокчейн проекта си

Технологията ще наблюдава доставките на салати в действително време

Блокчейн ще помогне на хипермаркетите да избегнат проблемите с доставки на инфектирана храна

Наскоро Walmart изиска от своите снабдители на зеленолистни зеленчуци да употребяват блокчейн, с цел да обезпечат „ следене в действително време, от край до край, от фермата до масата “ на продуктите си. Така те ще „ ускорят идентифицирането, проучването на салатите и реагирането при обстановки, свързани с сигурността на храните “.

Walmart чака блокчейн системите да бъдат въведени в приложимост до септември 2019, заяви Ройтерс, базирайки се на публично изказване на компанията.

В блог обява Мат Смит от Walmart Communications оприличи блоковете информация при блокчейн на железопътните траверси и веригата на железопътния превоз. „ За да поставите траверс на земята, би трябвало да се реализира единодушие от строителния инженер, майстора и така нататък “, написа Смит.

„ След като траверсът е подложен на земята, железопътната линия се слага от горната страна. Сега представете си по какъв начин се пробвате да премахнете и измененията един от тези железопътни траверси. Не е толкоз просто. Нито един траверс не може да се смени без прекъсване на влаковете, унищожаване на релсите, приемане на единодушие от строителния инженер и така нататък Плюс това, всеки може да види, че променяте железопътната линия. Затова е по-добре да сте сигурни, че сте прави. Има цялостна отчетност и проследимост “, разяснява той.

Наскоро сходна стъпка предприе и Carrefour. По този метод фирмите се надяват да избегнат проблемите с доставки на инфектирана храна. В сходни обстановки е доста значимо да се знае коя храна от кое място е доставена и по кое време.
още по тематиката
Понастоящем е мъчно за потребителите да узнаят от кое място тъкмо идва салатата, която купуват в магазина. Никоя от тях не си признава сама, споделя Франк Ийнас, вицепрезидент по сигурността на храните в Walmart. „ В бъдеще, употребявайки технологията, клиентът ще може да сканира пакета на салатата и да знае сигурно къде идва тя “.

Ийнас съобщи, че понастоящем на екипа му са нужни седем дни, с цел да наблюдава от кое място идва даден артикул – посредством обичайното водене на доклади книжен притежател, тъй като би трябвало да се свърже с доставчика, както и с компанията, която е внесла или изпратила продукта в дистрибуционния център на Walmart.

От друга страна, следенето посредством блокчейн лишава единствено секунди. Това разрешава на потребителите и търговците на дребно да реагират бързо.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР