Технологията NearLink идва с HarmonyOS 4.0 и предлага 60 %

...
Технологията NearLink идва с HarmonyOS 4.0 и предлага 60 %
Коментари Харесай

Huawei представи „убиеца“ на Bluetooth и Wi-Fi

Технологията NearLink идва с HarmonyOS 4.0 и предлага 60 % понижение на потреблението на сила при 6 пъти по-висока скорост на предаване на данни

Светлин Желев преди 9 секунди 0 Сподели

Най-четени

IT НовиниЕмил Василев - 14:00 | 03.08.2023

В Китай е издигната първата в света гравитационна батерия

НаукаЕмил Василев - 18:30 | 04.08.2023

Учени откриха „ високоенергийна светлина “, идваща от Слънцето

IT НовиниДаниел Десподов - 10:58 | 03.08.2023

Какво ще стане, в случай че свръхпроводниците при стайна температура в действителност съществуват?

Светлин Желевhttps://www.kaldata.com/Главен редактор

Заедно със личната си платформа HarmonyOS 4.0 Huawei публично показа технологията за безжично предаване на данни NearLink, която е създадена с присъединяване на повече от 300 водещи китайски и интернационалните предприятия и организации.

По думите на компанията технологията Huawei NearLink бележи забележителна стъпка напред в безжичното предаване на данни – тя включва мощните страни на Bluetooth и Wi-Fi. В съпоставяне със съществуващите безжични протоколи, NearLink предлага 60 % понижение на потреблението на сила при 6 пъти по-висока скорост на предаване на данни. Латентността на връзката е понижена 30 пъти, а броят на едновременните връзки е повишен 10 пъти; новият протокол е подобаващ за едновременна връзка на голям брой устройства и може да работи в индустриални системи.

Решението ще откри приложение в разнообразни браншове: потребителска електроника, системи за образован дом, транспортни средства, нови енергийни източници и промишлено произвеждане – с NearLink Huawei дава обещание бързо и дейно свързване на телефони, компютри и транспортни средства с ниска консумация на сила. Тъй като HarmonyOS се развива и уголемява наличието си, новият безжичен протокол ще спомогне за цялостното разрастване на капацитета на екосистемата.

Що се отнася до смарт телефоните, персоналните компютри, колите и други, тя може да сътвори по-ниска инертност, по-ниска консумация на сила, по-широко покритие и по-безопасни технологии за свързване за потребителите.

Huawei добави, че е създала NearLink с помощта на уговорката си към нововъведенията и съдействието с водачите в промишлеността – приемането на технологията ще помогне както на разработчиците, по този начин и на потребителите.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР