Технологията има за цел да спести разходи в конфликтите с

...
Технологията има за цел да спести разходи в конфликтите с
Коментари Харесай

Израел с мощно лазерно оръжие, унищожаващо дронове във въздуха

Технологията има за цел да спести разноски в споровете с Палестина

Израелските военни демонстрираха мощен нов лазер, кадърен да смъква безпилотни летателни апарати във въздуха. Те даже пуснаха видео на системата в деяние, съобщи Dir.bg

Технологията е оборудвана със аероплан, който може да се прицелва в дронове, до момента в който и двете летателни средства са във въздуха. Във видеозаписи, споделени в Twitter от израелското министерство на защитата, може да се види по какъв начин лазерът прави дупки в дроновете, което ги кара да се разрушават и изгарят.

Израелският бригаден военачалник и началник на военните проучвания Янив Ротем съобщи пред The ​​Jerusalem Post, че се чака лазерът да работи при всевъзможни метеорологични условия. Все още обаче няма информация по какъв начин неприятното време би повлияло на действителния развой.

Засега лъчът може да унищожи дрон на разстояние един километър. Ротем се надява обсегът да бъде повишен 20 пъти през идващите години.

Междувременно израелското министерство на защитата показва, че вижда този тип лазерно оръжие като метод за понижаване на разноските в продължаващия спор с Палестина. Тъй като дроновете стават все по-евтини и постоянно срещани, потреблението на лазер, вместо изстрелването на цяла ракета, има по-голям стопански смисъл, разясняват военните.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР