Технологията Clevetura използва сензори, вградени в бутонитеClick&Touch ускорява работата, особено

...
Технологията Clevetura използва сензори, вградени в бутонитеClick&Touch ускорява работата, особено
Коментари Харесай

Излиза уникална Click&Touch клавиатура

Технологията Clevetura употребява датчици, вградени в бутоните

Click&Touch форсира работата, изключително когато е належащо да ползвате по едно и също време клавиатура и мишка (снимка: Clevetura)

Интуитивна система, комбинираща обичайната клавиатура, мишка и тъчпад, създаде беларуският стартъп Clevetura LLC. С вградени в бутоните датчици, тя обезпечава безпроблемен преход сред режими на писане и работа с курсор. Първата в света интуитивна Click&Touch клавиатура ще се появи на пазара този август, оповестиха от дистрибутора Асбис България.

Технологията Clevetura употребява датчици, които са вградени в бутоните. Това е нещо неповторимо спрямо устройства като преносими компютри или клавиатури, които употребяват външен тъч панел. Бутоните реагират на жестове, както тъчпадите или мишките, а потребителите могат да пишат, превъртат или придвижват курсора без смяна в ситуацията на китката.

Превключването сред режимите е автоматизирано, като вграденият микроконтролер неотложно разпознава и обработва всяко допиране или натискане. Потребителят не се интересува от това какъв режим употребява, защото системата разпознава чудесно това, което той прави сега. Интуитивното взаимоотношение с устройството и новото потребителско преживяване вършат системата безусловно неповторима.

„ За клавиатурата не е нужен обособен тъч панел – самите бутони правят тази функционалност вместо вас. Всичко, което би трябвало да извършите, е да плъзнете ръка по бутоните, с цел да контролирате курсора или да правите други интервенции. Удобно, функционално и икономисва време – не е нужно непрекъснато да сменяте ситуацията на ръцете си. В реалност устройството предлага напълно ново преживяване при взаймодействие с компютъра ”, описват съоснователите на Clevetura Валентин Сокол и Михаил Крупенков.

Технологията разрешава на потребителя да обработва голям брой едновременни кликвания, докосвания и други придвижвания. Това значи, че могат да бъдат употребявани всички нормални форми на взаимоотношение, в това число увеличение, плъзгане при преход сред виртуални декстопи и скролване с два  пръста.

Бутоните на клавиатурата реагират на жестове, както тъчпадите или мишките (снимка: Clevetura)

Системата форсира работата, изключително когато е належащо да ползвате по едно и също време клавиатура и мишка. Представете си, че пишете значимо известие, когато някой ви звънне по скайп. За да откажете диалога с мишка или тъчпад, би трябвало да преместите ръката си, да придвижите курсора и да натиснете Cancel. С Clevetura можете да откажете диалога единствено с един жест. Тази форма на взаимоотношение е безпроблемна, защото потребителят не мисли за входно-изходното устройство.

Стартъпът Clevetura, притежаващ правата върху технологията, от няколко години работи в белоруския Хай-Тек Парк. Сергей Костевич, създател на групата от компании Асбис, както и на марката Prestigio, e вложител в плана. Близо три години са били нужни, с цел да се трансформира концепцията в търговски първообраз. В момента се чака и патент за технологията.

„ От самото начало ние имаме вяра в капацитета на този стартъп и плана за интуитивната клавиатурна система. Работим тясно с белоруския стартъп. Не става въпрос единствено за вложения – ние промотираме новата технология на световния пазар. Устройството и технологията имат голям капацитет ”, съобщи вложителят Сергей Костевич.

Производството на устройства Clevetura започва през юли, а Click&Touch клавиатурите с марка Prestigio ще се появят на пазара в края на август. Планира се произвеждане на към 100 000 устройства до края на годината.

До 5 устройства могат да се свържат по едно и също време към клавиатурата чрез три Bluetooth канала, USB правоприемник и кабел Type-C. Потребителят може да трансформира силата на звука или да превърта напред или обратно видеоматериал единствено посредством плъзвaне наляво или надясно върху бутоните от горния ред. Може да се употребява и мобилно приложение за смяна на настройките или ъпдейт на устройството. Клавиатурата е лека и ергономична и има подложки за китките.

Първоначално устройството ще се продава в някогашните руски републики: Беларус, Русия, Литва, Латвия, Украйна, Казахстан и Естония. На по-късен стадий продажби ще започват и в други страни.

Потенциални клиенти ще бъдат софтуерно напредналите консуматори и притежателите на смарт тв приемници. В2В промишлеността също е вероятен клиент за устройството, да вземем за пример за ръководство на наличието на огромен екран по време на презентации и събития в областта на образованието.

Външната клавиатура не е единственото допустимо приложение на технологията Clevetura. Разработчиците имат намерение да приложат своите познания и хрумвания и към други устройства, в това число преносими компютри.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР