Технология за 3D печат на лампи от естествени материали щади

...
Технология за 3D печат на лампи от естествени материали щади
Коментари Харесай

Печатат лампи на 3D принтер – биоразградими, „по заявка“


Технология за 3D щемпел на лампи от естествени материали щади околната среда, пести складово пространство и дава късмет на млади дизайнери. (снимка: Gantri)

За какви приложения може да се употребява 3D печатът? Едва ли мнозина биха предположили, че един от отговорите е – лампи. При това са биоразградими. Печатат се „ по поръчка “, което значи, че може и да са безусловно неповторими единични бройки.

Идеята за 3D щемпел на осветителни тела е контрапункт на магазините за осветяване, където има голям брой модели, множеството всеобщо създадени, стоящи на рафта в очакване на покупка, събиращи прахуляк. Не може ли всяка лампа да се създава тогава, когато някой я желае, запитали са се запалянковците от Gantri – млада компания за осветяване с самостоятелен дизайн, естествени материали и „ обективни цени “.
още по темата
Gantri работи взаимно със занаятчии, които проектират осветителните тела. Получените модели се създават при поискване. Така се заобикалят непотребните боклуци и хабенето на запаси. Пести се и място от хранилища, тъй като продуктите не чака клиент да ги забележи и пожелае.

Подовите, настолните и стенните лампи биват отпечатани на 3D. Създателите на самодейността твърдо имат вяра, че цифровият дизайн е пътят на бъдещето. Методът им освен дава опция за реализация на човешкото творчество, само че прецизността на дизайнерските стратегии значи съвсем нулеви боклуци по време на индустриалния развой. С изработването „ по поръчка “ нито една лампа не се създава, без да е мечтана от възможен покупател.

Плюс това 3D печатът разрешава потреблението на естествени материали, а не пластмаси и отрови. Колекциите в тази ситуация биват „ отпечатани “ от растителни материали и са 100% биоразградими.

За осветителната промишленост това е нов метод на мислене. Тотално се отмества визията за просторен офис, цялостен с интериорни дизайнери, образуване на и присъединяване в търговски изложби, произвеждане на голям брой бройки и след това очакване да бъдат изкупени. Освен това процесът е метод да се поддържат както новопрохождащи дизайнери, т.е. има и социално-икономическа роля.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР