Технологиите, които се използват за дийпфейк съдържание, стават все по-лесни

...
Технологиите, които се използват за дийпфейк съдържание, стават все по-лесни
Коментари Харесай

Киберексперт за дийпфейк видеата: Технологиите стават все по-достъпни за обикновените потребители

Технологиите, които се употребяват за дийпфейк наличие, стават все по-лесни и налични за елементарните консуматори, а и опциите на изкуствения разсъдък нарастват експоненциално. Това разяснява в " Денят стартира " киберекспертът Борис Гончаров.

По думите му наклонността се задълбочава с всеки минал месец в световен проект. Не повече от час-два са нужни за основаването на двеминутно подправено видео.

Нова вълна подправени призовки от името на ГДБОП с обвинявания в педофилия
Дийпфейк е технология, която употребява видео на избрана персона, която има " донор " - индивидът, който се пробва да я имитира.

" Лицето на " донора " е напаснато по отношение на другото лице и това води до напълно реалистично предаване на мимиката, на изображението и дава опция този човек да се имперсонира доста реалистично. Има сериозна наклонност тези видеа да се извършват в действително време, а не да бъдат записани авансово.

Първото нещо, което хората би трябвало да погледнат, когато попаднат на подозрителен видеоклип, е източникът - най-много линка. По думите на Гончаров сме покрай това сходни подправени видеа да могат да се генерират единствено от текст.

Фалшиви призовки, търговия с запаси и медикаменти - по какъв начин да разпознаем онлайн измамите?
В предаването се включи и някогашният шеф на " Пирогов " доктор Спас Спасков, защото негово изявление в утринния блок на Българска национална телевизия също беше фалшифицирано за продажба на " лекарство "

" Беше пуснат подобен запис от предаването, само че със заменен текст. Начинът на представянето беше подправен - представяха ме като хирург, който дава препоръки за ставни болести, нещо, което не съответствува с моята компетентност ", сподели Спасков, който е рентгенолог.

Това се прави с цяла поредност от известни лекари. Съществено е да се познава индивидът и дали би направил такава реклама - аз не популяризирам, съобщи доктор Спасков.

" Обадиха ми се другари, които бяха разбрали за подправената вест и по-скоро го коментирахме като смешка, само че до момента не ми се е обаждал някой, който да е повярвал ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР