Технологии Създателят на iPhone, iPad и Mac напуска Apple Джони

...
Технологии Създателят на iPhone, iPad и Mac напуска Apple Джони
Коментари Харесай

Създателят на iPhone, iPad и Mac напуска Apple

Технологии Създателят на iPhone, iPad и Mac напуща Apple Джони Айв, основният дизайнер на компанията, основава свое студио  Мартин Дешев 28 юни 2019, 07:11  Създателят на iPhone, iPad и Mac напуща Apple Източник: Георги Димитров / vesti.bg
изайнът на продуктите на Apple от доста време е тяхна съществена отличителна линия. И в случай че Стив Джоб е индивидът, който е движил концепцията за устройствата, то техният дизайн през последните малко повече от 20 години е дело на Джонатън Айв. Той е основният дизайнер на компанията, само че е решил да я напусне, заяви в. Financial Times.

Samsung приготвя втори сгъваем смарт телефон

Apple Pay влиза в България посредством платформата на Revolut

Процесът по напускането му стартира по-късно тази година, като през 2020 година Айв ще стартира работа в своята лична компания LoveFrom, която ще основе. Първият клиент на компанията ще е точно Apple.

"Може да не бъда чиновник на Apple, само че ще не преставам да съм доста зает с работата там, уповавам се за още доста, доста години напред. Това наподобява като естествено и уместно време за смяна ", споделя Айв пред вестника. "Има артикули, върху които работим доста години и съм доста разчувствуван, че ще могат да продължа да работя по тях, само че и по нови планове, в които ще мога да вземам участие ", добавя той.

Тим Кук упрекна ИТ промишлеността, че основава безпорядък

Тим Кук: Време е всички да защитим персоналните си данни

Напускането на основна фигура от продуктовата активност на Apple звучи много притеснително за компанията. Според нейния изпълнителен шеф Тим Кук обаче няма мотиви за терзание.

"Продължаваме със същия екип, който сме имали от доста време, като ще имаме и удоволствието да продължим работата с Джони. Не мога да си показва по-добър резултат ", споделя Кук.

За в този момент позицията на Айв ще остане отворена. Apple не показва правоприемник на поста, като вместо това екипите просто ще дават отговор пред други шефове.

Самият Айв не споделя детайлности за компанията си. Той показва само, че тя ще сплотява хора с разнообразни ползи, които ще специализират в няколко сфери, освен дизайн.

Айв има и не малко критици. Според изданието Vice да вземем за пример той е виновен за наклонността за сложните за ремонт артикули, които са невъзможни за ъпгрейд и направени по този начин, че просто да бъдат изхвърлени, когато не правят добре работата си. "Историята няма да е благосклонна към Джони Айв ", счита изданието.

Проблемите на Huawei може да са бонус за Samsung

Тим Кук разгласи по какъв начин се пази от пристрастяване към телефона

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Мартин Дешев Apple iPhone iPad iOS смарт телефон мобилен телефон таблет компютри

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР