Технологии САЩ забраниха лаптоп на Apple да пътува в самолети

...
Технологии САЩ забраниха лаптоп на Apple да пътува в самолети
Коментари Харесай

САЩ забраниха лаптоп на Apple да пътува в самолети

Технологии Съединени американски щати не разрешиха преносим компютър на Apple да пътува в самолети 15-инчовият MacBook Pro има проблем с батерията си  Мартин Дешев 14 август 2019, 11:26  Съединени американски щати не разрешиха преносим компютър на Apple да пътува в самолети Източник: Apple
мериканската Федерална администрация на авиацията (FAA) издаде възбрана за качване на преносимия компютър MacBook Pro на борда на самолетите. Забраната визира 15-инчовия MacBook Pro, който е продаван в интервала септември 2015 година - февруари 2017 година, оповестява организация Bloomberg.

Apple ще предлага iPhone за доброжелателни хакери

През юни т.г. Apple разгласи, че бройките на преносимия компютър от този интервал имат недостатък на батериите. Заради него те може да прегреят и са рискови. Затова Apple вкарва стратегия за тяхната замяна гратис. Подмяната обаче е доброволна.

Нов огромен спад за продажбите на iPhone

Заради това FAA издава възбрана за качването на тези устройства на борда на самолетите. Авиокомпаниите са инструктирани да не позволяват въпросния модел нито като ръчен багаж, нито в главния багаж. Лаптопът ще се позволява на борда единствено, в случай че батерията му към този момент е заменена, като потребителят би трябвало да може да потвърди това.

Някои самолетни компании във Англия, Италия и Канада към този момент също стартират да вкарват сходна възбрана за този модел на MacBook Pro. Нарушителите на възбраната ще бъдат глобявани.

Bloomberg отбелязва, че не е ясно до каква степен възбраната ще може да бъде наложена и следена действително. Разликите в дизайна на другите генерации на MacBook Pro са минимални и единственият метод е инспекция по сериен номер, а това ще значи, че чиновниците ще би трябвало да имат компютър с интернет и да ревизират всяко устройство в уеб страницата на Apple.

Нови функционалности в iOS може да попречат на Фейсбук

Apple купува бизнеса с чипове за смарт телефони на Intel

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Мартин Дешев Apple MacBook Pro преносим компютър батерия самолети сигурност
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР