Технологии Къде изчезнаха иновативните смартфони Индустрията е изправена пред няколко

...
Технологии Къде изчезнаха иновативните смартфони Индустрията е изправена пред няколко
Коментари Харесай

Къде изчезнаха иновативните смартфони

Технологии Къде изчезнаха новаторските смарт телефони Индустрията е изправена пред няколко провокации, които я забавят  Мартин Дешев 12 септември 2019, 12:28  Къде изчезнаха новаторските смарт телефони Източник: Apple
рез последните няколко години пазарът на смарт телефони изпитва много компликации. Той не съумява да продължи огромните растежи, които записваше преди време. Изобилието от нови модели не стихва, даже е по-голямо от всеки път. Въпреки това все по-често новите модели се посрещат с по-малък възторг, а продажбите на флагманите бележат спад за сметка на по-евтините оферти.

Apple се бори да притегли внимание с три нови iPhone-а

Старите модели на iPhone ще се обезценят с 30% до дни

Производителите като че ли не могат да намерят точната формула, която да накара потребителите още веднъж да тръпнат от очакване от появяването на нов модел. Същият проблем има и Apple. Новият iPhone 11 беше посрещнат най-много с насмешки поради разположението на камерите си, които бяха съпоставени с котлони, играчки и какво ли още не.

Добре познатото ново

Съществени промени в iPhone 11 няма. Да, телефонът има по-нов и по-мощен хардуер и по-добри камери, само че няма действителна коренна смяна, която да накара даже запалени почитатели на Apple незабавно да изискат да сменят настоящия си телефон, изключително в случай че той е от миналогодишния модел.

Какво би трябвало да знаем за Android 10

Има ли смисъл от рестартирането на Android

Подобни проблеми има и при другите компании. След като към този момент мъчно могат да предложат радикално друг дизайн или недостижимо мощен хардуер, фирмите се насочиха към камерите. Те станаха главен фокус, като производителите започнаха да оферират по няколко камери в устройството с разнообразни качества и конфигурации.

Това обаче също е краткотрайно решение. Не може да се чака, че фирмите ще стартират да прибавят по 5-6 и повече камери единствено и единствено да отличават телефоните си от останалите. Развитието на датчиците също последователно ще доближи връхна точка, от която напредъкът ще се забави. Постепенно огромният брой камери с разнообразни функционалности ще са нужни основно на огромните фенове на фотографията и експертите, като ще се трансфорат основно в нишов артикул.

Друго "спасение " на смарт телефоните е изкуственият разсъдък. Производителите търсят от ден на ден разновидности да интергират изкуствения разсъдък в най-различни функционалности. Модерните смарт телефони последователно стартират да плануват желанията на потребителите, да автоматизират все по-голяма част от дейностите с тях и да се пробват да впечатляват хората с опциите си. Телефоните употребяват умните логаритми и с цел да усъвършенстват качеството на фотосите, да оферират по-интерактивни функционалности и други Дори и това обаче не се оказва задоволително, с цел да върне еуфорията по смарт телефоните. Същият крах означават и виртуалната и добавената действителност.

А в този момент накъде

Сега промишлеността се пробва да завоюва потребителите със сгъваемите смарт телефони. И тук обаче компликациите се оказаха повече от предстоящото. Първоначално всичко изглеждаше идеално. Интересът на потребителите беше много сериозен, ентусиазмът също. Хората харесват концепцията да имат плътно устройство, което да предлага много по-голям и комфортен екран. Освен това сгъваемите смарт телефони оферират доста повече благоприятни условия за дизайнерите да развихрят творчеството си и да основат по-открояващи се и разнообразни устройства.

Как да освободим повече място в телефона си

За страдание и този възторг утихна бързо. Първо, поради високите цени на устройствата. Те към 2000 $ за моделите на Samsung и Huawei. И до момента в който потребителите бяха подготвени да изчакат някоя и друга година, с цел да може технологията да се развие и поевтинее, то различен проблем съществено охлади желанията им - устройствата се оказаха прибързани и не подготвени за пазара. В последна сметка и двете компании ги отложиха с месеци до момента в който усъвършенстват дизайна им и ги създадат по-здрави. Това обаче беше задоволително още повече да разколебае потребителите.

Междувременно хората започнаха да се пренасочват към по-евтините модели. А производителите нямат избор, с изключение на да ги последват. Така доста компании към този момент оферират по-достъпни смарт телефони с настоящ хардуер и функционалности, които до неотдавна бяха налични единствено във флагманите. Само по този начин обаче производителите могат да задържат потребителите към своя бранд и конкуренцията се измества в ниския и междинния ценови клас.

Разбира се, интерес към флагманите постоянно ще има, само че той става все по-нишов. А за производителите сега остава въпросът какво да създадат, с цел да съумеят още веднъж да сграбчен вниманието с нещо в действителност ново. За в този момент те като че ли нямат отговор или той към момента е надалеч от подготвен за пазара.

Подобреният Galaxy Fold е подготвен и излиза през септември

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Автор: Мартин Дешев смарт телефон мобилни телефони телефони нововъведения технологии
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР