Технологии Huawei: Нашата алтернатива ще е по-бърза от Android HongMeng

...
Технологии Huawei: Нашата алтернатива ще е по-бърза от Android HongMeng
Коментари Харесай

Huawei: Нашата алтернатива ще е по-бърза от Android

Технологии Huawei: Нашата опция ще е по-бърза от Android HongMeng OS ще може да работи на най-различни устройства и ще понижи зависимостта на компанията от трети лица  Мартин Дешев 8 юли 2019, 11:09  Huawei: Нашата опция ще е по-бърза от Android Източник: ЕПА/БГНЕС
Huawei напредва с работата по своята мобилна платформа HongMeng OS. Това е алтернативата на компанията за Android, която тя създава от няколко години. Според нейния създател и изпълнителен шеф Рен Женгфей платформата ще е по-бърза от Android. Той споделя това в изявление за фенското издание Le Point.

Huawei към момента има ограничавания в Съединени американски щати

Huawei работи по съперника на Android от 7 години

Рен отбелязва обява в китайското издание GlobalTimes, в която се загатва, че при досегашните проби HongMeng OS е с към 60% по-бърза от Android. Той добавя, че скоростта няма да е единственото преимущество на новата операционна система.

ИТ фирмите заобикалят възбраната против Huawei

HongMeng OS ще може да се конфигурира на най-различни устройства и ще обезпечава съгласуваност сред тях. При това не става дума единствено за мобилни устройства, а и даже за коли, дейта центрове и други

Рен споделя, че главният проблем за платформата ще е съществуването на задоволително приложения за нея. Именно разнообразието от приложения направи Android и iOS толкоз известни. Според шефа на Huawei, компанията има проект и за това и работи по основаване и на магазин за приложения. Той загатва, че без значение какво ще се случи със възбраната в Съединени американски щати, компанията желае да стартира да употребява HongMeng OS.

Пред GlobalTimes основният пълководец на Huawei Шао Янг, разяснява, че точният старт на потреблението на платформата е загадка. Дори и да стартира да предлага устройства с HongMeng OS обаче, Huawei няма да загърби другите операционни системи. Говорител на компанията споделя пред CNET, че тя ще продължи да работи с Android и Windows, само че и припомня, че в случай че това стане невероятно, ще прибегне и до своя проект "Б ".

План "Б " на Huawei за опция на Android

Гугъл напредва с работата по алтернативата на Android

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Мартин Дешев Huawei Android операционна система програмен продукт мобилни устройства
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР