Технологии Huawei Harmony OS ще е алтернативата на Android Операционната

...
Технологии Huawei Harmony OS ще е алтернативата на Android Операционната
Коментари Харесай

Huawei Harmony OS ще е алтернативата на Android

Технологии Huawei Harmony OS ще е алтернативата на Android Операционната система ще може да се употребява на най-различни устройства  Мартин Дешев 9 август 2019, 15:38  Huawei Harmony OS ще е алтернативата на Android Източник: Huawei
Huawei показа публично своята нова операционна система. Това е така наречен "план Б " на компанията за опция на Android, за който тя загатна преди няколко седмици. Платформата се споделя Harmony OS и ще може да се употребява на най-различни устройства, освен на смарт телефони.

Китайските производители на смарт телефони завладяват пазара

Нов огромен спад за продажбите на iPhone

Harmony OS е изцяло друга от Android и iOS, разяснява изпълнителният шеф на Huawei Consumer Business Group Ричард Ю. "Тя е построена на основата на микро ядро и действа на правилото на разпределени калкулации, с цел да обезпечи гладка работа във всички вероятни сюжети. Архитектурата на системата е сигурна и надеждна и също така тя дава опция за естествено взаимоотношение сред другите устройства. Едно приложение може да се създаде един път, след което да се имплементира на голям брой разнообразни устройства ", споделя той по време на конференцията за разработчици на Huawei.

Тръмп може да смекчи възбраните против Huawei

ИТ фирмите заобикалят възбраната против Huawei

И в случай че всичко това звучи малко комплицирано, в резюме значи, че компанията има за цел последователно да трансформира Harmony OS в универсална платформа. Такива планове има и Microsoft с Windows 10, както и Гугъл с Android. Преди време и Samsung искаше да реализира същото с Tizen, само че в последна сметка се отхвърли от тези планове.

Основните характерности

Huawei акцентира четири съществени характерности на Harmony OS, които да отличат платформата. Една от тях е, че приложенията могат да се свързват без проблеми сред разнообразни платформи и устройства. Това ще улеснява както създаването на приложенията, по този начин и работата на потребителите с тях. Хората ще могат да разчитат на това, че постоянно ще имат достъп до обичаните си приложения на всяко устройство с Harmony OS.

Платформата разполага и с технологии, които понижават латентността на приложенията им. Компанията споделя, че в Harmony OS приложенията реагират с 25,7% по-добре, както и предлага 5 пъти по-ефективна връзка сред процесите "спрямо съществуващите операционни системи ".

Huawei споделя още, че Harmony OS употребява микроядро, което прави платформата доста по-сигурна. Тя се стреми да прави допустимо най-вече систематични интервенции отвън ядрото. Това понижава риска то да бъде компрометирано и затова да бъде получен достъп до най-важните съставни елементи на системата.

Huawei: Нашата опция ще е по-бърза от Android

Harmony OS употребява и TEE (Trusted Execution Environment) способ. Чрез него по специфичен метод се удостоверява коректността на поръчките, като това е първата операционна система, която употребява този прийом. Микроядрото има "значително по-малко код (приблизително една хилядна от този на ядрото на Linux) ", което го прави много по-сигурно, добавя Huawei.

Операционната система ще предложи унифицирана среда за приложенията. Това ще разреши по-лесно и бързо основаване на приложения и те ще могат да се употребяват на най-различни устройства с Harmony OS без да се постанова тяхната преправка.

Какво следва

Harmony OS ще излезе на пазара още тази година. Очаква се това да стане в някои тв приемници и телефони на компанията и дъщерния ѝ бранд Honor. Huawei възнамерява през идващите три години да доразвива Harmony OS и за други устройства, в това число умни аксесоари, Huawei Vision и даже устройства за коли.

Първоначално HarmonyOS ще се предлага единствено в Китай. Компанията възнамерява интернационалната агресия на платформата да бъде направена постепено. По време на диалог с медии след формалното показване на Harmony OS, Ричард Ю разяснява, че компанията към момента чака вести от Съединени американски щати какво ще се случи и дали ще може да употребява Android отсега нататък, отбелязва CNBC. Той удостоверява, че съществуващите към този момент артикули на компанията няма да бъдат повлияни от възможна цялостна възбрана.

Ю разяснява още, че Huawei е готова за всяка обстановка и може да се трансферира напълно на Harmony OS незабавно, в случай че това се наложи, като биха били нужни към два дни. Целта на компанията обаче е най-много да има обединен програмен продукт, който да работи на най-различни устройства, без значение какъв брой мощни или огромни са те.

Huawei разяснява, че триумфът на Harmony OS зависи и от построяването на екосистемата с приложения и услуги. За задачата платформата ще е с отворен код, като Huawei възнамерява да основе и фондация, която да подсигурява транспарантното развиване на операционната система. Това ще усили доверието на разработчиците и ще ги убеди, че няма да има никакви проблеми да създават приложения за платформата.

Държим ли бъдещето в ръцете си с Huawei Mate X

Huawei към момента има ограничавания в Съединени американски щати

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Мартин Дешев Huawei Android Harmony OS операционна система По тематиката  Samsung приготвя втори сгъваем смарт телефон Samsung приготвя втори сгъваем смарт телефон  Шефът на Huawei: Китай може да пусне своя криптовалута Шефът на Huawei: Китай може да пусне своя криптовалута  Голямата игра на Съединени американски щати против „ Хуауей ” Голямата игра на Съединени американски щати против „ Хуауей ”  Проблемите на Huawei може да са <a href=бонус за Samsung " title= " Проблемите на Huawei може да са бонус за Samsung " /> Проблемите на Huawei може да са бонус за Samsung .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Не пропускай  <br> Цацаров разпореди незабавна инспекция на БАБХ <br>
Цацаров разпореди незабавна инспекция на БАБХ
 <br> Намериха тялото на изчезналото в Искър дете <br>
Намериха тялото на изчезналото в Искър дете
 <br> Вики от роди (СНИМКА)
" />
Вики от "Мастило " роди (СНИМКА)
 <br> <strong> Света Елена </strong> – островът на заточението на Наполеон <br>
Света Елена – островът на заточението на Наполеон
 1 Палавата принцеса Шарлот се оплези на фотографите (СНИМКИ)  1 Младите звезди, които превземат Холивуд (СНИМКИ)  1 Лятната диета смъква трайно килограми  1 На 51 Джилиън Андерсън очевидно знае тайните за хубост (СНИМКИ) --> АКЦЕНТИ  Палавата принцеса Шарлот се оплези на фотографите (СНИМКИ) Палавата принцеса Шарлот се оплези на фотографите (СНИМКИ)  Младите звезди, които превземат Холивуд (СНИМКИ) Младите звезди, които превземат Холивуд (СНИМКИ)  Лятната диета смъква трайно килограми Лятната диета смъква трайно килограми  На 51 Джилиън Андерсън очевидно знае тайните за хубост (СНИМКИ) На 51 Джилиън Андерсън очевидно знае тайните за хубост (СНИМКИ) Последни  Huawei Huawei Harmony OS ще е алтернативата на Android  <p>Вучич: Сърбия няма да влиза в НАТО</p> Вучич: Сърбия няма да влиза в НАТО  Уитни Хюстън Днес Уитни Хюстън щеше да навърши 56 година  <p>Как се краде кола за 10 секунди</p> Как се краде кола за 10 секунди  <p>Първи случай на Западнонилска тресчица у нас</p> Първи случай на Западнонилска тресчица у нас  <p>Снимки от чат измежду доказателствата против &quot;ТАД Груп&quot;</p> Снимки от чат измежду доказателствата против "ТАД...  Рики Мартин и Джуан Йосеф За първи път: Рики Мартин сподели щерка си (СНИМКА)  Фирми пред банкрут поради вкусен парцел и спекулация Фирми пред банкрут поради вкусен парцел и спекулация  <p>Бунт за прасетата: Ще вдигнем цяла Южна България</p> Бунт за прасетата: Ще вдигнем цяла Южна България  <p><strong>Лесен и бърз тен</strong> без слънце или солариум! Вижте как</p> Лесен и бърз загар без слънце или солариум! Вижте по какъв начин  <p>Милиони <strong>мюсюлмани</strong> стартират годишния <strong>Хадж</strong></p> Милиони мюсюлмани стартират годишния Хадж  Ален Делон Ален Делон в болница след инсулт. Близките му го пазили...  Българчетата в къщата на ужасите: Кой е излъгал Българчетата в къщата на ужасите: Кой е излъгал  <p><strong>Кейт</strong> по къси панталонки, а <strong>Шарлот</strong> се плези (СНИМКИ)</p> Кейт по къси панталонки, а Шарлот се плези (СНИМКИ)  Тайфунът Мощен ураган доближава Китай и Япония  <p>Автомобилната индустрия влиза в тежка криза</p> Автомобилната индустрия влиза в тежка рецесия  <p><strong>Паразит</strong> контролирa <strong>мравки</strong>, трансформирайки ги в <strong>зомбита</strong></p> Паразит контролирa мравки, трансформирайки ги в зомбита  Жена мами с почивки на морето Жена мами с почивки на морето  Бомбардировач Ту-95 Руски бомбардировачи стреснаха Англия  Затвориха аквапарка в Приморско след нещастието Затвориха аквапарка в Приморско след нещастието Всичко от през днешния ден Виц на деня Вчера си изтеглих едно приложение, което демонстрира какъв брой крачки правиш дневно. Днес получих известие: "Ще тръгваме ли към този момент? " Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте   - спомен за един прелестен артист  Нови жестоки санкции за водачите пушачи в Гърция  Чудовищен пожар унищожава най-голямата гора на Земята  Алекс Раева роди  Зъболекари извадиха 526 зъба от устата на индийче Водещи вести  <p>Снимки от чат измежду доказателствата против &quot;ТАД Груп&quot;</p> Прокуратурата пусна още доказателства против " ТАД Груп "  Затвориха аквапарка в Приморско след нещастието Затвориха аквапарка в Приморско след нещастието  Българчетата в къщата на ужасите: Кой е излъгал Българчетата в къщата на ужасите: Кой е излъгал  <p>Бунт за прасетата: Ще вдигнем цяла Южна България</p> Свинската чума стигна до Смолян и Шумен  Фирми пред банкрут поради вкусен парцел и спекулация Фирми пред банкрут поради вкусен парцел и спекулация  <p><strong>Свободна след 15 години в затвора</strong>: казусът Синтоя Браун</p> Свободна след 15 години в пандиза: казусът Синтоя Браун  <p><strong>Кейт</strong> по къси панталонки, а <strong>Шарлот</strong> се плези (СНИМКИ)</p> Кейт по къси панталонки, а Шарлот се плези (СНИМКИ)  Рики Мартин и Джуан Йосеф За първи път: Рики Мартин сподели щерка си (СНИМКА)  <p>Вучич: Сърбия няма да влиза в НАТО</p> Вучич: Сърбия няма да влиза в НАТО

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР