Технологии Apple представи нов iPad Pro с LiDAR скенер Чрез

...
Технологии Apple представи нов iPad Pro с LiDAR скенер Чрез
Коментари Харесай

Apple представи нов iPad Pro с LiDAR скенер

Технологии Apple показа нов iPad Pro с LiDAR скенер Чрез технологията устройството може да " опознава " околната среда  Мартин Дешев 19 март 2020, 11:08  Apple показа нов iPad Pro с LiDAR скенер Източник: Apple
Apple показа новото потомство на таблета iPad Pro, което става и първото сходно устройство с LiDAR скенер. LiDAR употребява лазер, с цел да мери дистанциите сред устройството и останалите обекти към него. В случая, системата може да се употребява за по-добри фотоси.

Apple приготвя по-евтин огромен телефон - iPhone 9 Plus

Новият iPad Pro има LiDAR скенер, с обхват в границите на 5 метра от устройството. Той "работи както на открито, по този начин и във вътрешността, като работи на фотонно равнище със скорости в наносекунди ", споделя компанията.

Apple изясни по какъв начин хората да дезинфекцират смарт телефона си

iOS позволява изпращането на реклами посредством вести

Скенерът се употребява от спомагателен, усъвършенстван програмен продукт, който комбинира информацията от него с тази от двете камери и сенозорите за придвижване на iPad Pro. Процесорът A12Z Bionic разчита на логаритми за компютърно зрение, които да обработят всички тези данни. Според Apple всичко това основава "нов клас AR преживявания ".

LiDAR скенерът може да се употребява при снимането на видео, правенето на фотоси. Също по този начин е разполагаем и за приложението Measure, посредством което да се мерят размерите на обекти пред камерата на таблета. Apple прибавя и програмен продукт към ARKit, посредством който основателите на приложения да могат да измислят нови хрумвания и ползват скенера и за други приложения и услуги.

iPad Pro употребява една 12МР камера с широкоъгълен обекти и една 10МР камера с ултраширокоъгълен обектив. Таблетът е оборудван и с пет микрофона, които съгласно Apple обезпечават качество като в студио. Устройството има и 4 представителя, които автоматизирано се преориентират съгласно това по какъв начин е ситуирано или държано от потребителя.

Таблетът ще се предлага в две версии - с 11- и 12,9-инчов екран. И двата екрана поддържат P3 стандарт за цветове, 120Hz освежаване на картината и True Tone система за бляскавост и точни тонове на цветовете. Дисплеите имат и особено покритие срещу отражения.

Apple ще заплати до 500 млн. $ за мудни остарели iPhone

Може ли бюджетният iPhone да е бъдещето на Apple

Apple ще предложи към устройството и нова Magic клавиатура с повече благоприятни условия за нагласяне на ъгъла на екрана и други Освен това е с цялостен размер и подсветка. А операционната система iPadOS ще получи поддръжка на тракпад, какъвто се предлага и от клавиатурата. Предвиждат се и ъпдейти за пакета от приложения iWork, които да усилят продуктивността на потребителите.

Новият iPad Pro ще се предлага на цени от 799 $ за 11-инчовия модел с WiFi и 999 $ за по-големия модел. Клавиатурата се продава настрана на цени надлежно 279 и 329 $. Продажбите стартират от идната седмица, а ъпдейтът на iPadOS идва на 24-ти март за всички модели на iPad Pro и някои от по-актуалните модели на другите версии на таблета.

Новият iPhone може да има по-мощен и дребен процесор

Apple ще предложи „ напълно безжичен “ iPhone

 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  Редактор: Мартин Дешев Apple iPad Pro таблет хардуер програмен продукт iOS
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР