Технологичният предприемач Илон Мъск, обвинен от групи за граждански права,

...
Технологичният предприемач Илон Мъск, обвинен от групи за граждански права,
Коментари Харесай

Илон Мъск ще се срещне с Херцог и Нетаняху

Технологичният бизнесмен Илон Мъск, упрекнат от групи за цивилен права, че ускорява антиеврейската ненавист в своята обществена медийна платформа X, ще се срещне с израелския президент Исаак Херцог, дружно с израелци, чиито родственици са арестувани от Хамас в Газа.


Кабинетът на Херцог заяви за срещата, като съобщи: " По време на срещата президентът ще подчертае нуждата от дейности за битка с възходящия онлайн антисемитизъм ".

Мъск - милиардерът, който ръководи и Tesla и SpaceX, не отговори на молбите за коментар посредством представителите на Tesla и X.

Посещението на Мъск съответствува с четиридневното помирение във войната на Израел с Хамас, по време на което сега са освободени 58 от почти 240-те заложници, които съгласно Израел са били държани от Хамас.

Израелският Канал 12 заяви, че Мъск по-късно ще се срещне и с Бенямин Нетаняху. Нямаше неотложен коментар от кабинета на израелския министър-председател.

Нетаняху се срещна с Мъск в Калифорния на 18 септември и го прикани да откри баланс сред отбраната на свободата на изложение и битката с речта на омразата след седмици на разногласия по отношение на антисемитското наличие в X.

В отговор Мъск съобщи, че е срещу антисемитизма и срещу всичко, което " предизвиква омразата и споровете ", като повтори предходните си изказвания, че X няма да предизвиква езика на омразата./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР