Технологичният гигант Microsoft ще съкрати 10 000 от служителите си

...
Технологичният гигант Microsoft ще съкрати 10 000 от служителите си
Коментари Харесай

Microsoft се включи в големите съкращения с 10 000 уволнени служители

Технологичният колос Microsoft ще редуцира 10 000 от чиновниците си по света поради прогнозите за задаващото се закъснение на световната стопанска система.

Главният изпълнителен шеф Сатя Надела разгласява публикация в блога на компанията, като изяснява съкращенията с готовност да преструктурира разноските и да насочи повече старания към продуктите, за които има по-висок потребителски интерес.

" Ако потребителите ускоряваха цифровите си разноски по време на пандемията, в този момент виждаме, че те ги усъвършенстват, тъй че да могат да вършат повече с по-малко средства. Виждаме и че организации от всички промишлености и райони по света приканват за нерешителност, защото някои страни са в криза, а други чакат такава ", написа Надела.

Въпреки че съкращенията наподобяват големи - те съставляват по-малко от 5% от работната мощ на Microsoft. За разлика от тях - Илон Мъск реши да " усъвършенства " състава на Twitter, като го понижи на половина и уволни към 4000 души.

Компанията е част от по-мащабна вълна на стесняване на служебни позиции в софтуерния отрасъл.

Amazon към този момент оповестиха 18 000 съкратени работни места, което към този момент е рекорден брой на фона на всички останали.

Meta - компанията-майка на Фейсбук и Instagram - освободи над 11 000 чиновници.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР