Технологичният гигант Microsoft съобщи, че е установил контрол над домейни

...
Технологичният гигант Microsoft съобщи, че е установил контрол над домейни
Коментари Харесай

Севернокорейски хакери откраднали поверителна информация от Microsoft

Технологичният колос Microsoft заяви, че е открил надзор над домейни в мрежата, които са били употребявани от хакерската група Thallium за кражба на поверителна информация от американската корпорация, съобщи Ройтерс.

Предполага се, че Thallium работят от Северна Корея, прецизираха Microsoft в обява в блог. Хакерите са атакували държавни чиновници, мозъчни тръстове, представители на университети и хора, работещи по въпроси, свързани с разпространяването на нуклеарни оръжия. По-голямата част от задачите на хакерската атака са от Съединени американски щати, само че има и такива от Япония и Южна Корея.

Thallium примамвала жертвите посредством техника, известна като " спиър фишинг " (spear phishing), при която се употребяват видимо надеждни имейли.

От Microsoft разясниха, че са открили надзор върху 50 уебдомейна, употребявани от групата за интервенциите й, откакто съд в американския щат Вирджиния заведе дело против хакерската група.

Thallium употребила и злотворен програмен продукт, с цел да компрометира системи и да краде данни. От Microsoft прибавят, че това е хакерска група, подкрепяна от национално държавно управление, против която подхващат правни дейности.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР