Технологичният гигант Майкрософт обяви l mfkeoe.kru, че продължава спешните преговори

...
Технологичният гигант Майкрософт обяви l mfkeoe.kru, че продължава спешните преговори
Коментари Харесай

Тръмп даде 45 дни на Майкрософт да купи бизнеса на ТикТок не само в САЩ

Технологичният колос " Майкрософт " разгласи l mfkeoe.kru, че продължава незабавните договаряния със притежателя на платформата за видеосъдържание ТикТок (TikTok) китайската компания " БайтДенс " (ByteDance) за придобиването на бизнеса ѝ в Съединени американски щати и още три страни. Готовността на " Майкросфот " е да завърши диалозите " не по-късно от 15 септември ".

Информацията идва ден, откакто " Уолстрийт Джърнъл " заяви, че американската компания е спряло тези диалози поради оповестеното в петък желание на американския президент Доналд Тръмп да забрани платформата в Съединени американски щати. Съобщено бе, че офертата е на бюрото на Тръмп и се чака неговото мнение.

Според Ройтерс Тръмп е разгледал предлагането и се е съгласил на договорката, само че при изискване, че тя обхване освен американския бизнес на ТикТок, само че и в Канада, Австралия и Нова Зеландия, които дружно с Англия образуват така наречен разследваща общественост " Пет очи ", чиито представители реагират остро на редица дейности на Китай в софтуерния бранш.

Австралийските управляващи, които бяха измежду първите, предизвестили, че са обезпокоени от дейности на Китай в софтуерния и телекомуникационния бранш, също са упорствали за деликатен метод към ТикТок.

Тръмп е дал на " Майкрософт " 45 дни да се контракти с " БайтДенс ". Толкова остават и до поставения от самия софтуерен колос период за привършване на диалозите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР