Технологичният гигант „Гугъл“ беше глобен с над 360 милиона евро

...
Технологичният гигант „Гугъл“ беше глобен с над 360 милиона евро
Коментари Харесай

Гугъл“ отнесе глоба от €360 милиона от руски съд

Технологичният колос „ Google “ беше санкциониран с над 360 милиона евро от съветски съд за това, че не отстрани наличие, обвързвано с войната в Украйна.

Руският държавен медиен наблюдаващ Роскомнадзор съобщи, че платформата за видеосподеляне „ Ютюб “ неведнъж не е премахвала „ неразрешени “ видеоклипове.

Това включва наличие, съдържащо по този начин наречените " подправени вести " за войната в Украйна, които дискредитират съветската войска. „ Ютюб “ също беше упрекнат, че не е премахнал видеоклипове, които предизвикват " екстремизма " и приканват младежите да вземат участие в " неразрешени всеобщи дейности ".

В понеделник районният съд в Москва санкции „ Google “ с към 21,1 милиарда рубли (361 милиона евро), заяви EuroNews.

Според държавните медии това е най-голямата санкция, налагана в миналото на огромна софтуерна компания от съветски управляващи.

„ Google “ и неговите осведомителни запаси носят административна отговорност за нарушавания на съветското законодателство във връзка с неизтриването на неразрешена информация “, се споделя в изказване на наблюдаващия.

Глобата за повторното нарушаване е изчислена въз основа на „ годишния оборот “ на „ Google “, се прибавя в него.

През последните години съветските управляващи ускориха репресиите си против главните западни обществени медийни платформи.

Подобно на други огромни софтуерни компании, „ Google “ прекрати активността си в Русия след нахлуването на Москва в Украйна на 24 февруари.

Но за разлика от „ Туитър “, „ Facebook “ и „ Инстаграм “, множеството от неговите платформи не са блокирани от Кремъл.

„ Google “ към момента не е дала отговор на решението на съда и може да апелира санкцията.

ТЕМА преди 31 минути 487 преди 49 минути 343 преди 59 минути 533
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР