Технологичният гигант Епъл“ е готов да компенсира клиентите, които са

...
Технологичният гигант Епъл“ е готов да компенсира клиентите, които са
Коментари Харесай

„Епъл“ плаща 500 млн. за забавянето на старите телефони

Технологичният колос „ Епъл “ е подготвен да компенсира клиентите, които са наранени от противоречивата и процедура съзнателно да забавят работата на по-старите модели смарт телефони.

„ Епъл “ са подготвени да платят сред 310 и 500 милиона $ обезщетение. Подобно съглашение би трябвало да бъде утвърдено от съда, в който е заведено делото против компанията.

Всеки собственик на айфон, чиято работа е била забавена съзнателно от компанията производител, ще получи по 25 $. Това е начална сума, която може да бъде понижена или увеличена.

От закъснение на работата на телефоните им се оплакват притежателите на моделите 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus, 7, 7 Plus и SE.

Те настояват, че след инсталирането на операционна система iOS 10.2.1 или по-късна версия, телефоните им почнали да работят по-бавно.

През 2017 година „ Епъл “ призна, че съзнателно забавя работата на по-старите телефони. Компанията сподели, че го прави с цел да помогне на издържливостта на към този момент остарелите акумулатори.

Много клиенти бяха недоволни от това, че не са били предизвестени за сходна процедура, а други упрекнаха „ Епъл “, че забавя старите телефони, с цел да принуди клиентите им да си купят нови. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР