Технологичният гигант Apple ще изисква от служителите си да предоставят

...
Технологичният гигант Apple ще изисква от служителите си да предоставят
Коментари Харесай

Apple ще изисква от служителите си доказателство за поставена бустерна доза

Технологичният колос Apple ще изисква от чиновниците си да дават доказателство за сложена бустерна доза на ваксина против COVID-19, съобщи Си Ен Ен, базирайки се на информация на уеб страницата „ Върдж “

От 24 януари неимунизираните чиновници, или тези, които не са дали документ за имунизация, ще би трябвало да имат негативни проби за COVID-19, с цел да влизат в офиси на компанията.

„ Заради намаляващата успеваемост на първата серия от ваксини против COVID-19 и появяването на мощно заразния вид Омикрон, бустерната доза към този момент е част от поддържането на имунизацията против ковид и отбраната от тежко заболяване “, се споделя във вътрешен имейл на компанията, забелязан от „ Върдж “.

От Apple не са коментирали информацията.

Много американски компании стягат ограниченията против разпространяването на COVID-19, или посредством въвеждането на наложителна имунизация, или посредством отсрочване на проектите за връщане в офисите.

Миналата седмица компанията майка на Фейсбук – Meta Platforms, съобщи, слагането бустерна доза е наложително за всички служащи, които се връщат в офисите.

Alphabet пък вкара краткотрайно наложителни седмични проби за COVID-19 за хората, които влизат в офисите й в Съединени американски щати. Amazon предложи на складовите си служащи по 40 $, в случай че се съгласят да си сложат бустер.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР