Технологичният гигант Amazon плати данък в размер на 293 млн.

...
Технологичният гигант Amazon плати данък в размер на 293 млн.
Коментари Харесай

След скок в продажбите Amazon плати 293 млн. паунда данъци на Великобритания

Технологичният колос Amazon заплати налог в размер на 293 млн. паунда на Англия за 2019 година, откакто продажбите му набъбнаха с 26% до 13.73 милиарда английски лири, съобщи „ Би Би Си “.

Фирмата, която е шеф на над 33 хиляди души на Острова, съобщи, че сумата включва бизнес ставки, корпоративен налог, гербови данък и други вноски. „ Корпоративният налог се основава на облаги, а не на доходи, като се има поради, че търговията на дребно е конкурентен бизнес с невисок марж и продължаваме да влагаме съществено “, означават от Amazon.

От 2010 година досега в основаване на нови работни места и инфраструктура в страната от компанията са вложили общо над 23 милиарда $. Планират се 7 хиляди нови назначения до края на годината, други 20 хиляди души се набират за сезонни позиции в интервала към празниците.

През април Англия одобри налагането на налог от 2% върху цифровите продажби на фона на опасенията, че огромните софтуерни корпорации пренасочват облагите си посредством юрисдикции с ниски налози.

Пандемията от новия ковид, която в допълнение подтиква електронната търговия, донесе положителни резултати на Amazon, както и на създателя ѝ Джеф Безос, чието благосъстояние набъбна до над 200 милиарда $ през последните седмици.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР