Технологични гиганти, сред които Тенсент“ (Tencent), Алибаба“ (Alibaba) и БайтДенс“

...
Технологични гиганти, сред които Тенсент“ (Tencent), Алибаба“ (Alibaba) и БайтДенс“
Коментари Харесай

Китай превзе алгоритмите на Alibaba, Tencent и ByteDance (TikTok)

Технологични колоси, измежду които „ Тенсент “ (Tencent), „ Алибаба “ (Alibaba) и БайтДенс “ (ByteDance) са предали на управляващите детайлности по логаритмите си – невиждана стъпка в подтекста на поемането на контрола над този бранш от Пекин, съобщи Франс прес.

Алгоритмите са централен детайл от цифровата стопанска система и служат за „ мозък “ на голям брой приложения и услуги в интернет, а цифровите колоси ги пазят в дълбока загадка, цитира Българска телеграфна агенция. Тези принадлежности разрешават да се проучват големи количества информация за един консуматор и да му се вършат автоматизирани оферти според от навиците и желанията му.

Обезпокоени от неналичието на бистрота на цифровите колоси във връзка с сходна процедура, управляващите се пробват да контролират по-добре логаритмите.

По силата на правилник от март тази година фирмите са длъжни да съгласуват с регулатора сходството на техните логаритми със закона и да дават механически детайлности.

В петък китайската Служба за киберпространството разгласява за първи път лист, описващ метода, по който софтуерните колоси употребяват логаритмите си.

Шампионът в електронната търговия „ Алибаба “ предлага да вземем за пример нови артикули според от историята на сърфирането и търсенето на потребителите.

Приложението за къси видеа „ Доуин “ (Douyin), китайската версия на приложението за основаване и шерване на къси видеа ТикТок (TikTok), прави оферти според от времето, прекарано от потребителите в предходни наличия.

„ На този стадий управляващите не са поискали категорично от фирмите да трансформират логаритмите си “, уточни пред Агенция Франс Прес Анджела Чжан, експерт по китайско право в университета в Хонконг. Според нея регулаторите са по-скоро във фаза на събиране на информация.

От близо две години китайските управляващи са изключително непреклонни към софтуерния бранш поради практики, които до тогава са били толерирани и необятно публикувани. Много мастодонти в бранша бяха взети на прицел, по-специално поради персоналните данни, конкуренцията и правата на потребителите.

Вижте още:


 

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР