Технологичната компания Яндекс, която е част от индекса Nasdaq, съобщи,

...
Технологичната компания Яндекс, която е част от индекса Nasdaq, съобщи,
Коментари Харесай

Консорциум с участието на Лукойл купи руския Гугъл Яндекс в юани

Технологичната компания " Яндекс ", която е част от показателя Nasdaq, заяви, че е договорила договорка за 475 милиарда рубли (5,21 милиарда долара) за продажба на съветските си активи на консорциум от съветски вложители, в това число фонд, в който взе участие и петролният колос " Лукойл ", съобщи Ройтерс.

" Яндекс ", определян като " съветския Google ", създаде водещи онлайн услуги, в това число търсачка, реклама, онлайн таксиметрови услуги. Тя бе една от дребното съветски компании с капацитет да се трансформира в световна преди нашествието на Москва в Украйна през февруари 2022 година.

Трансакцията ще бъде осъществена посредством замяна на акции и заплащане в брой, което ще бъде осъществено в юани, добавя Ройтерс.

Сделката ще сложи компанията под напълно съветска благосъстоятелност и ще циментира отделянето на " Яндекс " от западните софтуерни кръгове, които ухажваше преди този момент.

" Яндекс " и Кремъл преговаряха към 18 месеца, с цел да се опитат да отделят съветския бизнес на софтуерния колос от нидерландската компания майка " Яндекс Ен Ви " (Yandex NV).

" Яндекс Ен Ви " заяви, че съглашението ще включва кешовия еквивалент на най-малко 230 милиарда рубли и акции от клас А на " Яндекс Ен Ви " на стойност 176 милиона рубли.

Купувачът

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР