Технологичната компания Мета, която управлява социалната мрежа Фейсбук, ще създаде

...
Технологичната компания Мета, която управлява социалната мрежа Фейсбук, ще създаде
Коментари Харесай

Изкуствен интелект ще се бори с дезинформацията във Фейсбук преди евроизборите

Технологичната компания " Мета ", която ръководи обществената мрежа Facebook, ще сътвори екип за противопоставяне на дезинформацията и злоупотребата с генеративен изкуствен интелект на фона на опасенията от опити за интервенция в изборите за Европейски парламент през юни.

  " С наближаването на изборите ще активираме Изборен действен център, с цел да откриваме в точния момент евентуални закани и да прилагаме неотложно смекчаващи ограничения “, съобщи Марко Панчини, шеф по европейски въпроси в " Мета ". Експертите в разнообразни области и правните екипи на компанията ще насочат напъните си за противодействието на рисковете от злоупотребата с генеративен ИИ.

" Мета " работи с 26 самостоятелни организации за инспекция на обстоятелства в Европейския съюз, покриващи 22 езика, като ще добави три нови партньорства в България, Франция и Словакия, означи Панчини.

20 водещи софтуерни компании се договориха по-рано този месец да работят взаимно против разпространяването на погрешно наличие чрез технологии с изкуствен интелект в изборите в разнообразни страни по света.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР