Технологичната компания Facebook заяви, че е премахнала страници и профили,

...
Технологичната компания Facebook заяви, че е премахнала страници и профили,
Коментари Харесай

Facebook премахна страници и профили, насочени към хора в Молдова

Технологичната компания Фейсбук съобщи, че е премахнала страници и профили, взели участие в "съгласувано неистинско държание ", ориентирано към хора в Молдова, където по-късно този месец предстоят избори, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Собствениците на страниците и профилите пускали изявления за локални вести и политически въпроси като наложително обучение по съветски или британски език и обединяване с Румъния.

"Въпреки че хората зад тази активност се опитваха да скрият своята идентичност, нашият ръчен обзор откри, че част от тази активност е била обвързвана с хора, работещи за молдовското държавно управление ", сподели компанията.

Премахнати са 168 профила и 28 страници. Изтрити са и 8 профила в обществената мрежа Instagram, взели участие в действия, употребяващи комбиниране от подправени профили и някои същински профили, с цел да заблудят другите за това кои са и какво вършат. Около 54 000 профила са последвали най-малко една от тези страници.

Фейсбук подхваща сурови ограничения против сходни профили в страни като Русия, Иран и Индонезия, откакто през последните две години беше подложена на рецензии поради това, че се бави с създаването на принадлежности за битка с екстремистко наличие и пропагандни интервенции.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР