Технологичната компания Apple потвърди, че е постигнала целта си да

...
Технологичната компания Apple потвърди, че е постигнала целта си да
Коментари Харесай

Apple премина изцяло на възобновяема енергия

Технологичната компания Apple удостовери, че е постигнала задачата си да употребява напълно възобновима сила за работата на обектите си по света, съобщи Франс прес,цитирани от Мениджър.

Калифорнийският софтуерен колос посочи, че магазините му, центровете за данни и взаимните обекти в 43 страни работят с възобновима или незамърсяваща сила.

Още девет промишлени сътрудници на Apple се ангажираха производството им за американската компания да става с чиста сила, като по този начин общо 23 снабдители на софтуерния колос поемат подобен ангажимент.

Обещаваме да оставим света по-добър, в сравнение с го открихме, сподели основният изпълнителен шеф на Apple Тим Кук. След години усилена работа сме горди да обявим, че сме достигнали подобен значим стадий, добави той.

През декември Гугъл разгласи, че производството му към този момент се реализира единствено с възобновима сила.

Apple уточни, че компанията и сътрудниците й построяват планове за възобновима сила по света, в това число слънчеви и вятърни централи, както и че работят по напълно нови енергийни технологии и технологии за предпазване на сила.

Компанията разгласи също, че има 25 работещи плана за възобновима сила по света с общ потенциал 626 мегавата.

Освен това има още 15 плана в развой на създаване. Когато бъдат подготвени, над 1,4 гигавата възобновима сила ще бъде разпределена в 11 страни.

Apple е най-голямата компания в света с пазарна капитализация 862 милиарда $ към 9 април.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР