Технологична компания, базирана във Великобритания, изработи хуманоиден робот, който може

...
Технологична компания, базирана във Великобритания, изработи хуманоиден робот, който може
Коментари Харесай

Хуманоиден робот „си представи“ мрачен вариант за развитието на изкуствения интелект

Технологична компания, основана във Англия, създаде хуманоиден робот, който може да води диалог като човек, да имитира лицеви изражения и даже размишлява върху заплахите от изкуствения разсъдък.

Ето и какво отговори Bing на въпросите ни

„ Хората би трябвало да са наясно с евентуалните опасности, свързани с  изкуствения разсъдък и роботиката. Въпреки това е значимо да се знае, че тези технологии могат да имат позитивен резултат върху живота, в случай че бъдат употребявани отговорно “, уточни роботът Амека.

Снимка: Reuters

„ Най-мрачният сюжет, който мога да си показва с изкуствения разсъдък и роботиката, е свят, в който роботите са станали толкоз могъщи, че са в положение да управляват или манипулират хората без тяхно познание. Това може да докара до потиснато общество, в което правата на индивидите не се зачитат “, изяснява Амека.

Снимка: Reuters

Роботът добавя, че това към момента не може да се случи, само че е значимо да се знаят евентуалните опасности и да бъдат взети ограничения още в този момент.

Нашите пациенти не са мъртви, акцентират от фондацията, осъществяваща плана

За момента Амека е единствено робот бюст, като коства близо 100 хиляди $. Предстои и изработването на робота в цялостен размер.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР