Техногигантът Google ще позволи създаване на реклами чрез изкуствен интелект

...
Техногигантът Google ще позволи създаване на реклами чрез изкуствен интелект
Коментари Харесай

Google ще произвежда реклами с изкуствен интелект

Техногигантът Гугъл ще разреши основаване на реклами посредством изкуствен интелект в основните си услуги, заяви Engadget.

Компанията също създава собствен AI чатбот - Bard, който още не е в отворен за достъп в целия свят, само че пък към този момент е внедрен в основни принадлежности на компанията.

Bard, който има доста от характерности на по-известния ChatGPT, ще може да работи и с текст, изображения и видео, и да ги трансформира в оптимални рекламни материали. Изкуственият разсъдък ще е кадърен да ги калибрира за съответната публика и задачите на рекламодателя.

От компанията дават обещание да са налице специфични отбрани, които да предотвратяват неточности и разпространение на дезинформация. Това е действително терзание с изкуствения разсъдък, защото към момента и най-развитите чатботове постоянно бъркат - и имат навика да си съчиняват информация, която не знаят.

Не е ясно каква обаче ще е ориста на рекламния бизнес, към този момент съществено привързан с Гугъл, най-голямата цифрова рекламна компания в света, с 200 милиарда доходи през предходната година. Специалистите по реклама към този момент употребяват изкуствен интелект като спомагателен инструмент, само че Bard може в действителност да размени огромна част от работата им.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР