Техният Lightyea 0 с петте си квадратни метра соларни панели

...
Техният Lightyea 0 с петте си квадратни метра соларни панели
Коментари Харесай

Ново предизвикателство на пътя - електромобил със слънчеви батерии

Техният Lightyea 0 с петте си квадратни метра слънчеви панели на покрива и предния похлупак може да измине 70 км, задвижван само от слънчева сила – несъмнено, в случай че времето е хубаво, отбелязва Euronews. Футуристичният дизайн прибавя аеродинамична грациозност, при не толкоз „ елегантна ” цена - Евро 250 000, което значи, че няма да оцелее на пазара. Поне не към този момент.

" Това е образец, че концепцията е допустима, ние просто демонстрирахме тази технология. Но нашата цел е в границите на три години моделът да стане всеобщ, с цена от към Евро 30 000 ”, споделя Лекс Хьофслоут, основен изпълнителен шеф на Lightyear.

Според компанията, " холистичният " дизайн на колата разрешава да бъде карана седмици, даже месеци, без да се дозарежда от мрежата, защото слънчевите панели зареждат батерията, до момента в който колата се движи или е паркирана на открито.

В Навара, Северна Испания, където е тествано новаторското возило, слънцето е задоволително обилно, само че въпреки всичко остава въпроса – а...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР