Техните елити трябва да вървят по този път и да

...
Техните елити трябва да вървят по този път и да
Коментари Харесай

Загрижената за правата на гейовете Цолова попита премиера би ли отишъл на техен парад, ето какво отговори Борисов

Техните елити би трябвало да вървят по този път и да вървят напред. Ние сме подготвени да демонстрираме поискана помощ и в това време сме доброжелателни. Всичко зависи от техните елити. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов във връзка с срещата си с македонския министър председател Зоран Заев и реакциите в южната ни съседка в ефира на Нова телевизия.

Той изясни какъв е механизмът за контракта за добросъседство сред двете страни и по кое време ще бъде изпратен в Европейски Съюз.

По отношение на поклонението пред паметника на Самуил Борисов сподели следното:

„ Аз считам, че това беше от една страна самоуверен, от друга най-обикновен европейски ход. Отидохме и се поклонихме на паметника. В историята ясно е казано кой кой е. Аз обмислям по различен метод: Важен е поклонът пред Самуил, а изпод какво написа. Аз съм заречен че в деня, когато се празнува Илинденско-преображенското въстание ще отида в Македония “, уточни още той.

Що се отнася до поканата на Радев към Путин за посещаване у нас и дали е нарушен етикетът като не му е споделил, Борисов съобщи, че няма такова нещо.

„ Президентът Радев може да кани който си изиска, на равнище президент. Разбира се, в случай че предложения министър председател, би трябвало да осведоми и мен. Обратното, когато ме поканят мен в Европа – Макрон, Щанмайер, аз се обаждам и му споделям, запитвам го да предам ли поздрави. Той си е президент и кани президент. Ако предложения Медведев и не ми каже, ще наруши протокала “, съобщи министър-председателят.

Загрижена за правата на гейовете Ани Цолова попита премиера за отношението му към тях, защото единствено той до момента не бил коментирал тематиката за прайда. Ето какво отговори Борисов:

„ Ние сме в отлични връзки с тях. Първите позволения за това метроприятие аз ги издадох. И в този момент имахме покана с Томислав Дончев. Това е признато към този момент по света, в този момент идва и в Европа “, съобщи той, само че посочи, че чак толкоз време да отиде няма.

„ Какво да ви кажа – чак толкоз да се парадира. Поне моето усещане е, че никой не се впечатлява чак толкоз от тяхната ориентировка. Нито в едната, нито в другата посока би трябвало да се прекалява “, отсече Борисов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР