Техниката, която пристигна днес, се доставя във връзка с изпълнението

...
Техниката, която пристигна днес, се доставя във връзка с изпълнението
Коментари Харесай

Община Видин получи две сметосъбиращи машини по трансграничен проект

Техниката, която дойде през днешния ден, се доставя по отношение на осъществяването на план „ Предотвратяване и ограничение на последствията от провокирани от индивида трансгранични бедствия в района Видин-Зайчар “, по Програма Интеррег-ИПА за трансгранично съдействие България-Сърбия 2014-2020. Община Видин е водещ сътрудник по плана.
Кметът Огнян Ценков, дружно с общинското управление, общински съветници, специалисти и служащи, посрещна машините на паркинга при административната постройка. На събитието участваха заместител регионалният шеф Анжело Методиев и архимандрит Антим – протосингел на Видинска Света митрополия.„ Днес можем да се поздравим с още една хубава облага за Община Видин, която е в интерес на всички поданици “ – съобщи Ценков. Той изясни, че идните действия по отношение на новите коли са свързани с демонстрационно разчистване на сметища, а в границите на плана ще има обмяна на опит за чиновници на двете администрации от общините Видин и Зайчар (като чиновниците от сръбската община ще се срещнат с работата на Регионалното хранилище за битови отпадъци) и други
На 22.11.2016 година Община Видин подписа контракт за безплатна финансова помощ с Министерството на районното развиване и благоустройството, Дирекция „ Управление на териториалното съдействие “, която е Управляващ орган. Стойността на контракта е 547 711,82 евро. От тях европейско финансиране: 465 555,04 евро и българско национално съфинасиране: 46 190,12 евро. Сръбското съфинасиране е 35 966,66 евро. Стойността на сметосъбиращите машини възлиза на 248 800 евро, или 486 609 лв. с Данък добавена стойност. Продължителността на плана е 24 месеца – от 23.11.2016 до 22.11.2018. „ За да се реализира плана, Община Видин се е възползвала от Фонда за поддръжка на локалната власт ФЛАГ, като имаме кратковременен заем в размер на 340 000 лева и с възвръщането на средствата, които Общината е изразходвала като оборотни, този заем ще бъде възобновен “ – сподели видинският кмет. Той добави, че подписаният с Министерството на районното развиване и благоустройството контракт, е за 100% безплатна финансова помощ.
От страна на фирмата-доставчик на техниката - „ Авто Инженеринг холдинг Груп “, на събитието участва Анна Кунчева, която показа техническите параметри на колите. Договорът за доставката е подписан на 14.12.2017 година Гаранцията на главното шаси е годна 3 години след приемане на документа, или след постигане на 100 000 км. Гаранцията за надстройката е 365 дни. Шасито и надстройката са създадени след 1.01.2017 година Машините разполагат с доста добра система за сигурност, включително: спешни бутони на контролния панел на оператора за изключване на всички работни функции;звуков сигнал при заден ход; автоматизирано ограничение на скоростта 25-30 км/ч, когато имаоператор на стъпалото;видео камера в задната част, дружно с екран в кабината за наблюдаване на работата за оператора и други
Всички действия по плана ще допринесат за понижаване на опасности като суша, наводнения, горски пожари, свлачища и замърсяване на околната среда, както и за тяхното попречване и ще покачат административния потенциал в тази област на виновните специалисти в дълготраен проект.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР