Техника, работници и ограждания има вече на столичната улица Граф

...
Техника, работници и ограждания има вече на столичната улица Граф
Коментари Харесай

Ремонтът на „Графа“ започна


Техника, служащи и ограждания има към този момент на столичната улица „ Граф Игнатиев “ поради старта на ремонта, съобщи кореспондент на БГНЕС.

На 7 май стартира цялостната реорганизация на столичната улица „ Граф Игнатиев “. Той ще се осъществя на три стадия и ще продължи 10 месеца, като през целия интервал в сектора няма да се движат трамваи и коли, твърди кметът на София Йорданка Фандъкова, съгласно която ремонтът включва замяна на канализацията, настилките, релсите на трамвая, които след реконструкцията ще станат по-тихи. Ще бъде построено и ново осветяване. Кметът преди дни разгласи още, че зеленчуковият пазар при църквата „ Св. Седмочисленици “ ще бъде отстранен, както и че настилката в градинката към църквата ще бъде сменена. Книжният пазар на пл. „ Славейков “ ще се завърне с нова визия на оборудванията и ще се обособи като културно пространство. Всъщност от 1 май книжният пазар от пл. „ Славейков “ е изместен в градинката против хотел „ Рила “.
 Гаранцията е 8 години. Гаранцията е 8 години. / БГНЕС
Днес на улицата към този момент навлезе тежка техника, сложени са огради. Ремонтът провокира интерес измежду минаващите и хората от региона. За Борис, който сподели, че има офис тук, ремонтът е уместен и навременен. „ Надявам се да се осъществя с положително качество, с изключение на положителният план да няма потребност от ремонти гаранционни, както се постанова на бул. Витоша “, сподели мъжът. Според него се вижда че столична община с всеки идващ план, може би и тя самата се учи, усъвършенства условията към изпълнителите. „ Срокът, който е избран, е рационален. Някакъв извънреден звук и прахуляк няма, защото при придвижването по едно и също време на коли и трамваи се подвига в пъти по-голям звук от този от ремонта. Надяваме се да е за положително! “, сподели мъжът.

От общината към този момент оповестиха, че по контракт са заложени съществени неустойки и наказания във връзка с периодите и качеството. „ Гаранцията е 8 години. Тя е над 600 000 лв., която строителят би трябвало да внесе в общината. 300 хиляди лв. от тях ще останат блокирани в общината до приключването на гаранционния период. При неспазен период от страна на строителя той ще дължи наказателна клауза в размер на близо 240 000 лв. дневно за забавяне, при констатиране на некачествено осъществяване ще дължи 5% от цената на целия план или това са към 1 200 000 лв.. А при отвод да в профил появил се недостатък, строителят ще дължи направените разноски по премахване на дефектите в троен размер “.
 От общината към този момент оповестиха, че по контракт са заложени съществени неустойки От общината към този момент оповестиха, че по контракт са заложени съществени неустойки / БГНЕС
“Нека да го създадат, добре е. Първо отдавана не е правено. Второ просто това е центърът, той се нуждае от нещо по-добро. Просто тъкмо този център се нуждае от дълго време от ремонт “, счита Стефан, чийто офис е тук. „ Има по-трагични улици от „ Граф Игнатиев “, счита Христо и дава образец с „ Иван Вазов “.

За времето на ремонта трамваите по ул. „ Граф Игнатиев “ ще бъдат спрени и ще бъде разкрита краткотрайна автобусна линия, която ще се движи по ул. „ Гурко “. Предвижда се краткотрайна организация на градския превоз: трамвайна линия № 18 се закрива; трамвайна линия № 4 ще бъде с повишен брой мотриси; трамвайна линия № 10 се сплотява с трамвайна линия № 12 под № 10. Въвежда се краткотрайна автобусна линия № ТМ 10. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР