Техническият съветник в Ред Бул Рейсинг д-р Хелмут Марко заяви,

...
Техническият съветник в Ред Бул Рейсинг д-р Хелмут Марко заяви,
Коментари Харесай

На Ред Бул скоро може да му свършат резервните части

Техническият консултант в Ред Бул Рейсинг доктор Хелмут Марко съобщи, че има заплаха тимът от Формула 1 скоро да привърши запасите си от аварийни елементи. Думите на австриеца бяха провокирани от вчерашната злополука на Пиер Гасли по време на втората свободна подготовка преди Гран При на Германия.

Инцидентът се случи към края на сесията, когато френският играч загуби надзор над колата и я блъсна в една от защитните бариери в последния 17-и завой. Пораженията по лявата половина от колата бяха обилни.

Това беше много злощастно развиване за 22-годишния играч, който единствено преди две седмици направи най-силното си показване през сезона – 4-о място в Гран При на Англия. Марко изрази вяра, че злополуката не е повлияла върху самочувствието на Гасли.

„ Това беше елементарна пилотска неточност. Нямаше никакъв проблем със самата кола. Пиер изпусна контрола”, разяснява Марко.

„ Надявам се това да не накърни неговата убеденост. Фокусът ни беше ориентиран към цялостното възобновяване на колата. Определено не ни липсват умения в това, само че стартират да ни привършват аварийните части”, добави експертът.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР