Техническият гуру на Ред Бул Ейдриън Нюи е променил мнението

...
Техническият гуру на Ред Бул Ейдриън Нюи е променил мнението
Коментари Харесай

Нюи вече харесва новите технически правила

Техническият гуру на Ред Бул Ейдриън Нюи е трансформирал мнението си за новите механически правила във Формула 1, които работят от началото на сезон 2022 и които върнаха в спорта колите с така наречен „ граунд резултат ”.

През предходната година Нюи беше измежду най-сериозните критици на новите правила и даже ги дефинира като „ позор ”, само че след втората поредна купа на Макс Верстапен и първото място на Ред Бул при конструкторите, той поправя мнението си.

„ Мисля, че когато се вкарват изцяло нови правила, би трябвало да е несъмнено, че те са верни. А тези нови правила не са верни ”, това изясни Нюи през 2021 година.
 4 тима желаят Биното, Ферари не му приема оставката 4 тима желаят Биното, Ферари не му приема оставката
Сега, пред немското списание auto motor und sport Нюи показва, че мнението му е еволюирало.
 Нюи за подскачането: Другите трябваше да се сетят Нюи за подскачането: Другите трябваше да се сетят
„ Когато преди две години прочетох за първи път новите механически правила, бях много комплициран и неудовлетворен – призна Нюи. – Те ми звучаха доста рестриктивно. Но би трябвало да призная, че си трансформирах мнението за тях. Шасито и предното крило са обект на доста ограничавания, само че също по този начин има зони, където ни е оставено изненадващо доста независимост. Това включва въздушните кутии и пода. Различната форма на въздушните кутии улесняват почитателите при разпознаването на колите, които също е добре. ”
 Отново: Защо Ферари загуби от Ред Бул? Отново: Защо Ферари загуби от Ред Бул?
Нюи добави, че разликите в дизайна на колите във Формула 1 за сезон 2022 демонстрират, че тимовете към момента не са разгадали изцяло новите правила.
 Леклер ще е №1 във Ферари при Васьор Леклер ще е №1 във Ферари при Васьор
„ Това демонстрира, че нито един от нас не си е приключил безусловно вярно работата и че има по-добро решение – добави геният на аеродинамиката. – Мерцедес бяха същинска изненада за нас, те откриха пропуск в разпоредбите, който ние пропуснахме и видяхме, че в хода на сезона колата им ставаше все по-добра и по-добра. ”
 Ферари готви несъгласие за Ред Бул Ферари готви несъгласие за Ред Бул
Според Нюи, новите правила са „ по-вълнуващи ” от предходните, защото тимовете би трябвало „ бързо да усвоят доста нови неща ”. Също по този начин, той призна, че е очаквал „ по-големи разлики ” сред отборите в хода на сезон 2022 и предвижда, че в случай че концепцията на Мерцедес с съвсем изчезналите въздушни кутии се окаже сполучлива, то другите отбори ще я изкопират, само че към този момент Ред Бул ще работи по развиването на автомобила си от този сезон за следващата година.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР