Техническият директор на Уилямс във Формула 1 – Пади Лоу

...
Техническият директор на Уилямс във Формула 1 – Пади Лоу
Коментари Харесай

В Уилямс отказват да си измият ръцете с неопитните пилоти

Техническият шеф на Уилямс във Формула 1 – Пади Лоу изрично отхвърли да хвърли виновността за слабото показване в тазгодишния шампионат върху неопитния пилотски дует Ланс Строл-Сергей Сироткин. Шефът акцентира, че колата на тима има серия дефекти в разнообразни области.

Уилямс сигурно очакваше доста повече от сегашния сезон, а досега е единственият тим, който няма извоювана точка. На този декор последното 10-о място в класацията при конструкторите е повече от справедливо.

Строл, който при дебюта си през предишния сезон стана най-младият водач с подиум в историята, в този момент си партнира с тоталния дебютант Сергей Сироткин. Канадецът стигна до Q2 в Австралия, само че от този момент насам нито той, нито сътрудникът му са успявали да прескочат първия стадий от борбите за позиции. Най-добрият резултат за Уилямс дотук е 14-о място.

„ Когато се опитваш да развиеш болид, най-лесно би било да направиш общоприет тест пред подобен с човешки фактор. Това би било постижимо, в случай че ставаше дума за опити в лаборатория ”, разяснява Пади Лоу.

„ В последна сметка всичко, което се случва с колите, е дело на действителни водачи. Пилотът е идентичен по значителност фактор. Неговият резултат въздейства върху нашата интерпретация на колата. А всеки водач е друг. ”

„ Разполагаме с двама напълно разнообразни водачи, които са релативно неопитни. Въпреки това сме доста удовлетворени от работата, която правят. От нея не произтичат никакви проблеми и възрастта на водачите няма да ни отклони от обстоятелството, че не сме произвели автомобил, който се показва правилно и по този начин добре, както възнамерявахме ”, добави Строл.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР