Техническият директор на БФС Георги Иванов в момента е и

...
Техническият директор на БФС Георги Иванов в момента е и
Коментари Харесай

Георги Иванов: Кандидатите трябва да се обединим в една посока

Техническият шеф на БФС Георги Иванов сега е и претендент за поста президент на футболната централа. Конгресът, който ще избере новия водач на българския футбол, ще се организира на 15-и март, а Иванов през днешния ден се срещна с клубове от зона София.

Той изясни пред публицистите какво чака от срещата, отговори на критиците си и прикани за обединяване на хората, работещи във футбола след Конгреса, без значение кой е спечелил.

" Целта на срещата е да представим и разбираем програмата, по която ще работим и също по този начин да разкажем какво сме свършили досега. Очаквам поддръжка от клубовете, които пристигнаха на срещата. Аз персонално като механически шеф на БФС съм обиколил няколко пъти страната. Като кандидат-президент съм си показал програмата. Нека тимовете да изберат най-достойния от всички претенденти ", стартира Иванов.

След това той беше запитан дали не е част от наследството на Борислав Михайлов и действително той да бъде индивидът на досегашния началник.

" Аз се споделям Георги Иванов и в случай че се счита, че някой може да ме мести по този начин наляво, надясно, доста се бърка. Нормално, Борислав Михайлов ме е поканил в БФС. Ние две години работим по стратегии, направихме много. Имаме и още много планувани неща. Използваме програмата, която беше гласувана за интервала 2022-2026 и там има неща, които би трябвало да приключим. След две години да имаме нова стратегия, която да надгради актуалната ", изясни още Иванов мотивацията си да се кандидатира за най-високия пост в българския футбол.

Христо Крушарски преди няколко дни разгласи, че съгласно него Гонзо, какъвто е прякорът на Иванов,.

" За тези повече от 30 години във футбола съм видял доста завист, доста злоба на мой тил. Смятам, че моята акция е положителна ".

Бившият футболен национал дефинира някогашния си съотборник Димитър Бербатов като " конкурент ", а не " зложелател ".

" За Бербатов? Ние сме съперници с него, а не врагове. Ние сме играли дружно с Димитър Бербатов в националния тим. Сега сме съперници, само че това по никакъв метод не значи, че аз нямам почитание към него или към който и да е от другите претенденти. Всеки един си има преимущества и дефекти. Всеки един претендент си има и своите шансове ", добави той.

Иванов прикани за обединяване в една посока, а точно обща работа в името на положителното бъдеще на най-популярната игра у нас.

" Убеден съм, че би трябвало, и би трябвало да създадем всичко допустимо, претендентите да се обединим в една посока, без значение кой е спечелил. Защото аматьорският, детско-юношеският футбол се нуждаят от сериозна помощ. Там би трябвало да си изградим играчи. А това няма по какъв начин да стане без помощта на страната, на общините ", добави той.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР