Техническият директор на БФС Георги Иванов разкри, че се водят

...
Техническият директор на БФС Георги Иванов разкри, че се водят
Коментари Харесай

Гонзо: Бербатов никога не може да ми бъде лидер

Техническият шеф на БФС Георги Иванов разкри, че се водят договаряния и с чужденец за народен селекционер, а неговото име ще бъде оповестено на 28 юли.

Гонзо призна, че в последните два месеца има нови сигнали от УЕФА за съмнителни мачове с българско присъединяване.

" Президентът Борислав Михайлов сподели, че в края на юли ще обявим кой ще бъде треньор. Това ще се случи на Изпълкома. В момента текат диалози и обсъждаме кандидатури с техническия екип, с който би трябвало да изберем кой ще бъдат претендентите за треньор и на 28 юли Изпълкомът ще вземе крайното решение кой ще води България.

Много е значимо да отсеем верните претенденти – дали ще е българин или чужденец, за нас е значимо да бъде човек, който има дълготрайна визия по какъв начин ще развие тима ", съобщи Иванов.

Шефът в БФС не пропусна и сагата с президентския пост и кандидатурата на Димитър Бербатов.

" Шумотевицата те я основават, техният прославен екип. Мартин Петров подлага на критика. Целият им екип го прави. Критикуват и дават конференция преди мачовете на националния тим.

Играл съм с тях, двама от тези трима се отхвърлиха тъкмо поради рецензии към националния тим. Много е тъпо, когато ти си го изпитал на гърба си и си се отказал поради това, че са те подлагали на критика, в същия миг преди мач на националния тим излизаш и даваш конференция, критикувайки президент, треньори, футболисти.

Лично на мен това не ми пречи, дори се развличам на техните конференции. Но това пречи на работата на футболистите и треньорите. Заради това от време на време отвръщам остро. Ако се отнасят по същия метод, отново ще отвръщам по същия метод. Аз нямам искания към тях. Те са претенденти за президент. Но претендент за президент си тогава, когато има конгрес. Конгресът, в случай че е след 3 години, тогава какъв претендент си. Има съд, който ще дефинира дали ще има конгрес след три месеца, след три години.

В последна сметка на последния конгрес 400 клуба дадоха доверието си на Борислав Михайлов. Само един клуб имаше, който беше срещу. Това, което тези момчета желаят да създадат, да си изложат програмата, вижданията, които имат за футбола, по какъв начин считат да го развиват. И тогава към този момент хората да преценят дали те са по-добри от актуалното управление. До момента не съм чул нищо съответно по какъв начин и какво ще създадат.

Да, събират там някакви хора – 200 индивида от аматьорските клубове, изясняват някакви неща, множеството от които не са правилни.

Имат предпочитание за власт, само че не са готови за това нещо. Не са се сблъсквали с действителните проблеми, единствено са ги чували. Няма по какъв начин да водиш политика с президенти на клубове, които дават по 15-20 милиона.

Другият метод е да си направиш някакви закони, нещо сходно на това държавно управление – не го интересува по какъв начин ще се реагира – дали нагоре или надолу, вършат се някакви сметки и най-после злополуката е наложителна ", показа Гонзо прд Блиц.

" Не считам, че тези момчета би трябвало да бъдат в този филм. Когато играхме дружно, беше друго. Имахме много футболисти, от които всеки от тях може да бъде водач.

На мен Бербатов в никакъв случай не може да ми бъде водач, само че в последна сметка пък може да се е вживявал като подобен. При тях всичко е фантазия. Обясняват непрекъснато, нападат нещо.

Да, не е обикновено да сме подложени на напън. Ние защо да ги подлагаме на критика – за персоналния живот ли? Аз в никакъв случай не бих го направил, даже и да зная нещо за персоналния им живот. А те стартират да ги смесват, което е доста неприятно ", добави техническият шеф на БФС.

" Последните два месеца са към 3-4 сигналите за съмнителни мачове у нас. Дошли са при нас, ние сме ги предали, а органите, които би трябвало да проверяват, не правят нищо. И излиза спортният министър и споделя, че има мач, който е подаден от УЕФА. А ти си човек, който би трябвало да проверява.

Всичко би трябвало да се направи по този начин, че клубовете да стартират да създават играчи, да ги развиват, да стартират да играят в мъжкия футбол и тогава ще играят повече българи. В школите по този начин се работи, че доста огромна част от футболистите – от 13 до 18 година, не се натъртва на физическата подготовка. Футболистите са спортисти, би трябвало да имат скорост, сила… В клубовете всеки работи както желае ", приключи една от легендите на Левски.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР