Техническият директор на БФС Георги Иванов потвърди, че са водени

...
Техническият директор на БФС Георги Иванов потвърди, че са водени
Коментари Харесай

Георги Иванов: Водим преговори с петима кандидати за селекционер, Кръстаич е сред фаворитите

Техническият шеф на БФС Георги Иванов удостовери, че са водени диалози със сърбина Младен Кръстаич по отношение на опцията той да поеме българския народен тим по футбол. Все отново Иванов, който краткотрайно води " лъвовете " в два мача от Лигата на нациите разкри, че от БФС водят договаряния с петима претенденти.

Бившият футболист добави още, че името на новия селекционер ще бъде оповестено след Изпълкома на БФС в края на месеца и разяснява появилата се фотография, на която той и президентът на БФС Борислав Михайлов са на вечеря с Младен Кръстаич.

" В края на месеца, след Изпълкома, ще обявим новия треньор. Обсъждаме освен името на Кръстаич, преглеждаме и кандидатури на български треньори. Не е правилно да загатвам имена. Водим диалози с към 5 индивида. Разглеждаме всеки претендент предвид на визията ни за националния отбор. Ще преценим кое е най-хубавото за отбора. Искаме да е нещо друго, защото последния цикъл от мачове беше разочароващ. Желаем да изградим жанр на игра и да реализираме нужните резултатите, защото сега те не дават отговор на равнището на играчите. С всички треньори сме вечеряли и сме обсъждали концепциите ни, не сме правили това единствено в компанията на Кръстаич. Той е измежду любимците, само че има и други съществени претенденти. Пускането на фотографията не беше в съгласие с нас. Това обаче не е толкоз значимо. Искаме да вземем вярното решение ", съобщи Иванов.

Техническият шеф на БФС разгласи, че от централата ще разработят единна система за работа с националните тимове.

" Ще разработим единна стратегия за националните тимове, която да следваме. Надяваме се до 2-3 години да има забележими резултати тя. Подобна стратегия обаче не може да бъде спусната на частни клубове ", показа някогашният футболист.

Георги Иванов разяснява и изборът на Атанас Караиванов за президент на Професионалната футболна лига.

" ПФЛ и БФС би трябвало да работят ръка за ръка, с цел да развиваме всички равнища на родния футбол. Ние търсим да произведем играчи от по-ниските дивизии, тъй че положителната връзка е наложителна. Назначението на Наско Караиванов ще помогне за възобновяване на връзката. Той е доста деятелен, тъй че нещата ще се трансформират с него отпред. Когато обещаем нещо, би трябвало да се опитваме да го осъществим. Ще забележим дали и неговите обещания ще се изпълнят. Когато си чиновник, мъчно може да промениш каквото и да е ", съобщи Георги Иванов.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР