Техническият директор на БФС Георги Иванов отговори на коментарите, породени

...
Техническият директор на БФС Георги Иванов отговори на коментарите, породени
Коментари Харесай

Георги Иванов: Заставам зад думите си, че желанието ми е да гледам България с български играчи

Техническият шеф на БФС Георги Иванов отговори на мненията, подбудени след вчерашното му изявление за състава на българския народен тим. Той популяризира изказване до медиите и обществеността посредством Българска телеграфна агенция.

" Принципната ми позиция е ясна - в българския народен тим би трябвало да играят футболисти с български генезис и българско съзнание, без значение дали са родени в страната или не. Заставам зад думите си, че желанието ми е да виждам България с български играчи и имам вяра, че футболната общност ще се съгласи с това.

Наясно съм, че репликата ми може да бъде интерпретирана по всевъзможни способи, изключително когато е извадена от подтекста, само че за мен е значимо да се направи разлика сред клубни и национални тимове. Докато в клубните можеш да трансферираш футболисти от целия свят - нещо, което и аз съм правил като шеф, в националните става дума за идея, която няма по какъв начин да бъде купена или подправена ", съобщи Иванов.

Запитан дали думите му касаят и футболисти, които не са артикул на българските школи, техническият шеф на БФС акцентира: " В никакъв случай! Както знаете, в националните тимове към този момент играят състезатели, израснали в чужбина, като да вземем за пример даже сега се стараем да оформим документите на Лукас Петков от Бундеслигата.

Има и още много играчи, които имат български корени, и които следим. Всички те са добре пристигнали, тъй като са наясно какво значи България, а и съм уверен, че българската аудитория ще ги одобри. Тъй че изрично не става въпрос за расово или етническо разграничаване, а за момчета, които схващат цената на националната фланелка ", приключи някогашният централен нападател.
 Георги Иванов: Не може почитателите да дефинират с кой тим да играе Левски
Георги Иванов: Не може почитателите да дефинират с кой тим да играе Левски

" Това е малко непрофесионално "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР