Техническият директор на БФС Георги Иванов говори преди мача на

...
Техническият директор на БФС Георги Иванов говори преди мача на
Коментари Харесай

Гонзо: При Ясен Петров националният нямаше развитие

Техническият шеф на БФС Георги Иванов приказва преди мача на България с Гибралтар в Разград в петък. Той съобщи, че мъжкият ни народен тим не е посочил развиване за година и половина под управлението на предходния селекционер Ясен Петров.

Гонзо разкри някои обстоятелства от кухнята и съобщи, че в отбора има нови правила, въведени от Младен Кръстаич, а преди дисциплинираност е липсвала.

„ Малко опознавателни са нещата първоначално. Новият треньор би трябвало да се знае с играчите. Има доста млади, които имат апетит за триумфи, спокойни сме. Най-важното е да създадем среда, в която тези играчи да мислят единствено за футбол и към този момент най-сетне да реализират триумфите, които цяла България чака “, сподели Иванов.

" Всеки един състезател има нужните качества да играе в националния тим. Смятаме, че за момента това са най-хубавите футболисти, които би трябвало да съставляват България. Не сме зачеркнали опитните играчи като Ники Михайлов, Гошо Костадинов, Тодор Неделев, Наско Илиев, Георги Минчев.

Сега е интервалът, който нямаме шансове да се класираме. Сега старши треньорът може да види тези млади футболисти, които до момента не ги е виждал “, продължи той.

„ При Кръстаич дисциплината е на високо равнище. Смятам, че до момента това липсваше на националния тим. В последна смета, когато трябваше да избираме треньор, беше доста значимо да намерим индивида, който ни би трябвало. Аз не съм се съмнявал, че има положителни български треньори, само че в последна сметка при назначението на Кръстаич търсихме нещо друго. Сърбите са нрав непосредствен до нашия, само че ще вкарат нещо друго, като методика, дисциплинираност, метод на игра. Убеден съм и се веселя, че направихме избора с Кръстаич “.

„ В националния тим всеки мач се играе за победа, без значение, че в този момент няма толкоз огромна тежест. Ние би трябвало да използваме тези два мача и двете контролни срещи с Люксембург и Кипър, с цел да оформим групата за европейските квалификации, които стартират март месец. Затова тези мачове не са значими единствено за резултата, а по какъв начин ще се показват футболистите, с цел да създадем група “, счита Георги Иванов – Гонзо.

„ От българските футболисти съм удовлетворен, само че прекомерно малко българи играят във водещите ни тимове, което е сериозен проблем за националния тим. Добре е, че направихме професионални играчи до 21 години да могат да играят във В група, с цел да могат да израстват, да се срещнат с мъжкия футбол. В първото равнище имаме сериозен брой чужденци, което не е добре “.

„ Голяма част от тях заслужават сигурно да са в националния тим. Някои от футболистите пробваме.

В международния футбол наклонността е възрастта да се понижава, да има повече млади футболисти поради това, че мачовете на националния тим се играят през три дни и възобновяване е по-трудно.

Младите са тука поради техните качества, само че чакаме да имат по-голямо развиване, по-голямо самочувствие, по тази причина че са викнати в националния тим и по-голяма убеденост в клубните си тимове “.

„ Колкото и клиширано да звучи всеки мач е самичък за себе си. Той не си наподобява. Всеки мач би трябвало да подходим по сериозен метод и оптимално съсредоточено. Националният тим играе единствено за победа. Какво ще се случи по време на самия мач е към този момент различен въпрос. Всички футболисти би трябвало да са с нрав на спечелили щом са национали на своята страна “.

„ Кръстаич непрекъснато беседва с играчите, изяснява им се, дава им нови тактически задания, ще промени някои неща в самата игра, в самата сграда. Най-важното е да дадем на тези млади футболисти и треньорското управление успокоение. Да им дадем атмосфера, в която да могат по най-хубавия метод да разпрострат качествата си. Смятам, че в националния тим има футболисти, на които резултатите от последните години не отговорят на качествата им “

„ Атмосферата в националния тим е добра, когато побеждаваш. Когато губиш, е обикновено да има минорно въодушевление. Ние отваряме нова страница в развиването на националния тим.

Срещу Грузия и Северна Македония националният тим ми сподели, че нямаме развиване през тези година и половина при Ясен Петров. Затова, откакто се направи смяната, сложихме чужденец, от който желаеме тимът да играе по по-добър метод и да е равносилен на тимовете по-високо равнище от нашето.

Първото нещо е да създадем по този начин, че тези футболисти да радват България с метода си на игра, не е наложително да побеждаваш. Има загуби и загуби. Когато се раздадеш, даваш всичко от себе си и загубиш, тогава можеш да стиснеш на съперника ръката и да го поздравиш, че е бил по-добър. Не одобрявам мачовете, които изиграхме против Грузия и Македония в Разград. Националният тим не може да си разрешава да играе повече по този начин “, сподели още пред Дарик радио техническият шеф на БФС.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР